Opera Tarayıcısı, Yeni Yapay Zeka Özellikleri ile Rakiplerine Çelme Takacak!

Opera, tarayıcı yapay zekası Aria'ya iki farklı yeni özellik getirdi. Yapay zeka özellik sürümü adındaki güncelleme büyük fark yaratacak. İşte detaylar!

Opera tarayıcısının yapay zekası Aria, iki yeni özelliğe kavuşuyor. Şirket, "Yapay Zeka Özellik Sürümü" olarak adlandırdığı güncelleme ile birlikte tarayıcının yapay zekasını kullanan kişilere iki yeni avantajını sunmaya hazırlanıyor.

Gelen yeni özelliklerden birisi, kullanıcıların görüntü oluşturmasını sağlayacak. Diğer özellik sayesinde de metinleri sesli bir şekilde dinleyebilme fırsatı elde edilebilecek. Bu iki yeni yapay zeka özelliği, Opera Aria'nın sıradaki güncellemesiyle aktif olacak.

Opera Aria'nın Yeni Özellikleri Neler Sunacak?

Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte kullanıcılar, sesli bir şekilde yapay zekaya komut verecek ve bu şekilde istedikleri gibi görüntüler oluşturabilecekler. Aria, görüntüleri oluşturmak için Google'ın Imagen2 adlı resim oluşturma yapay zeka modelini kullanıyor.

Bu özelliğe tarayıcının kenar çubuğunda yer alan Aria ile sohbet başlatarak erişilebiliyor. Yapay zekaya istenen komutta görsel oluşturma isteğinde bulunup, tam olarak bu görselde nelerin olması isteniyorsa tek tek açıklanmalı.

Aria'nın verdiği sonuç beğenilmediği takdirde çıkan görüntünün sağ üst kısmında "yeniden oluştur" adındaki seçeneğe dokunmak yeterli oluyor. "Ses Çıkışı" adlı bir diğer özellik de aynı şekilde Aria'yla sohbet başlatılarak aktif hale geliyor.

Opera Aria Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Opera Aria Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yeni teknolojileri yakından takip eden ünlü tarayıcı firması Opera, ChatGPT entegrasyonu ile çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yapay zekanın verdiği metin cevabını sesli dinlemek için verilen yanıtın üzerine gelip, hoparlör simgesine tıklamak gerekiyor. Yine Google'ın Wavenet modeli sayesinde Aria'nın daha doğal bir şekilde konuşmayı öğrendiği söyleniyor.