Photoshop'un Popüler Özelliği Paint'e Geliyor!

Microsoft, Photoshop'un yıllardır en popüler olan özelliklerinden birini Paint'e getiriyor. İşte detaylar!

Photoshop'un Popüler Özelliği Paint'e Geliyor!

Microsoft, Paint'e en iyi fotoğraf düzenleme özelliklerinden birini ekliyor ve bu özellik ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Microsoft'un Baş Ürün Yöneticisi Dave Grochocki tarafından bu hafta başında paylaşılan yeni bir gönderiye göre Paint için gelecek yeni güncelleme, uygulamaya arka plan kaldırma özelliğini ekleyecek.

Arka plan kaldırma özelliği sayesinde Paint kullanıcıları artık tek bir tıklamayla ya da arka planın bir kısmını kendileri seçerek bir resmin arka planını kolayca kaldırabilecekler. Bu özellik uzun zamandır Adobe Photoshop aracılığıyla kullanılıyordu.

Katman Destekli Çalışma!

Adobe Photoshop'un ücretli aboneliğinde kullanılabilen katman özelliği Paint'e gelirse kullanıcılar herhangi bir ödeme yapmadan bu özelliği kullanabilecek. Hatta bu sebeple Adobe Photoshop kullanıcılarının Microsoft'a yönelmesi bekleniyor.

Peki, Windows 11'in 11.2308.18.0 kodlu Insider sürümünde ortaya çıkan katman özelliği ne işe yarıyor? Dijital sanatla veya düzenlemeyle uğraşan insanların sıkça kullandığı katman desteği, arka plan kaldırma fonksiyonunu sağlıyor.

Yani arka planı çıkartılan bir görüntü başka bir taslak üstünde yeniden düzenlenebiliyor. Görünütüye başka bir arka plan eklemek veya üzerinde çeşitli değişiklikler yapmak mümkün oluyor.

Uygulamaya katmanlı çalışmanın gelmesi, Paint üzerinde çok daha profesyonel çalışmanın sağlanacağı anlamına geliyor.

Araç çubuğunun sol alt tarafında bulunan arka plan kaldırma butonuna tıklandığında, ana objenin seçilerek arka planın otomatik silinmesi sağlanıyor. Otomotik düzenlemeyi kullanmak istemeyen kullanıcılar arka planı manuel olarak da değiştirebilir.

Henüz katman destekli çalışmanın ne zaman hayata geçirileceği kesin olarak bilinmiyor.

Microsoft'un Belgeleri Sızdı: Geliştirilen Oyunlar Ortaya Çıktı!
OYUN

Microsoft'un Belgeleri Sızdı: Geliştirilen Oyunlar Ortaya Çıktı!

FTC v. Microsoft davasının bir parçası olarak bugün bir dizi belge ortaya çıktı. Bu belgelerden bir yenisi ise gelecekte görme ihtimalimizin bulunduğu oyunlara işaret ediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.