Simit Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor: İşte Yeni Fiyatlandırmalar!

Seçimlerden önce kalkan simit zammı geri geliyor. Peki yeni fiyatlar nasıl olacak? İşte detaylar!

Seçim öncesinde simitlere yapılan zam geri alınmıştı. Ancak bu zam geri getiriliyor. İşletmeler şu anda %1 KDV ile satış yaptıkları ürünler için %10 KDV uygulamaya başlayacaklarından, bu ürünlerin fiyatlarında %9 ila %10 arasında bir artış olabilir.

Normalde müşteriler fırından ürün alıp gittiklerinde %1, aldıkları yerde oturup tüketirlerse %10 KDV uygulanıyordu. Fakat yeni uygulamaya göre artık paket servis, direkt alıp gitmek gibi satışlarda da müşterilere %10 KDV uygulanacak.

İşletmeler KDV Karmaşasını Fırsata mı Çeviriyor?

Pastane ve kafe gibi işletmelerin, hem market tarzında satış yapmarak hem de müşterilere oturarak hizmet sunarak KDV kaosunu bir fırsat olarak kullandıkları tahmin ediliyor.

Google İşletme Profili Nedir?
İNTERNET

Google İşletme Profili Nedir?

Google işletme profili gerçek hayatta belli bir konumda faaliyet gösteren işletmelerin dijital varlıklarının yönetimini yapabilecekleri bir profil olarak karşımıza çıkıyor.

Maliyeciler, bazı işletmelerin hem %1 KDV'ye sahip simitleri hem de %10 KDV'ye tabi olan kolayı satarken hepsine %1 KDV'li fiş kestiğini ve bazılarının da masada sunulan ürünleri ayaktan satılmış gibi göstererek %1 KDV uyguladığını belirtiyor. Bu durumun ciddi vergi kaçağına neden olabileceğini vurguluyorlar.

YORUMLAR