Tarih Açıklandı: Snapdragon X Elite İşlemcili İlk Asus Dizüstü!

Qualcomm Snapdragon X Elite işlemciden güç alan ilk Asus dizüstü bilgisayar: Vivobook S15'in tanıtım tarihi açıklandı. İşte yeni işlemcinin avantajları!

Apple'ın Intel işlemcilere veda ederek ARM tabanlı kendi işlemcilerini geliştirmesi sonrasında elde ettiği yüksek performans tüm üreticilerin dikkatini çekti. Geçtiğimiz günlerde Huawei'nin de benzer şekilde bilgilsayarlar kendi işlemcisini geliştirdiğini duyurmuştuk, fakat daha heyecan verici bir gelişme var.

Snapdragon X Elite İşlemcili Asus Dizüstü Bilgisayar

Asus'un Qualcomm Snapdragon X Elite işlemciden güç alan ilk AI PC'si, 20 Mayıs 2024 tarihinde tanıtılacak. Qualcomm ve Microsoft'un temsilcileri bu tanıtım etkinliğinde Snapdragon X Elite işlemciyi temel alan ilk dizüstü bilgisayarı geliştirmek için Asus'la nasıl bir iş birliği yürüttüklerini anlatacak.

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerini kullanan bilgisayarları AI PC'ler olarak adlandırıyor; Bu kapsamda Asus da Vivobook S15'i bu şekilde adlandırıyor.

Qualcomm'un 12 veya 10 Oryon CPU çekirdeğine sahip, Adreno GPU'lu Snapdragon X Elite veya Snapdragon X Plus işlemcilerini temel alacağı, metalik bir kasaya ve 15 inçlik bir ekrana sahip olacağı şu anda Vivobook S15 hakkında bildiğimiz tek detay.

Apple Endişelenmeli mi? Snapdragon X Elite, M3 İşlemcinin Sonunu Getirebilir!
DONANIM

Apple Endişelenmeli mi? Snapdragon X Elite, M3 İşlemcinin Sonunu Getirebilir!

2020'de Apple, M1 MacBook Air'i piyasaya sürdüğünde, M1 işlemcisi büyük bir ilgiyle karşılandı. Ancak bu başarıya rakipler de cevap verdi.

ARM komut setini temel alan bu yeni işlemciler yüksek performansı, yapay zeka hızlandırmaları ve uzun pil ömrü sunmaları sayesinde önümüzdeki çeyreklerde bilgisayar pazarında önemli bir etki yaratacak.