Intel Skylake Yongası Tüm Bilgisayarları Şimşek Gibi Hızlandıracak

Intel Skylake yongası gelecek için performans ve batarya ömrü artırma açısından tüm cihazlar için umut vaat ediyor.

Intel Skylake Yongası Tüm Bilgisayarları Şimşek Gibi Hızlandıracak

Intel’in yeni geliştirdiği Skylake yongasının dizüstü bilgisayarlara getireceği özellikler oldukça heyecan verici. Intel Skylake ile dizüstü bilgisayarlar için yeni bir dönem başlıyor.

Intel Skylake Yonga Mimarisi Akıllı Telefonların Hayatını Kurtaracak haberimizde yeni Intel çekirdek mimarisinin akılı telefonlar için çok önemli olduğunu belirtmiştik. Intel Skylake’in dizüstü bilgisayar performanslarını da çok etkileyeceği açıklandı.

Intel Skylake’in dizüstü bilgisayarlarda grafik işlemlerini yüzde 41 daha hızlandırdığı ve batarya ömrünü de yüzde 30 artırdığı açıklandı. Üstelik Intel Skylake bu özellikleri oldukça makul fiyatlarla dizüstü bilgisayarlarında kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Intel Skylake hem CPU, hem de batarya optimizasyon testlerini son derece başarıyla tamamladı. Mac bilgisayarlarda yüzde 17 ile 23 arasında CPU hızı artışı sağlayabilen yeni yonga, PC’lerde de yüzde 30’a varan bir performans artışı sergiliyor.

Skylake, her ne kadar masaüstü, dizüstü PC ve Mac kullanıcılarına hitap edecek gibi görünse de, güç tasarrufu ve uzun pil ömrü sebebiyle mobil, dizüstü ve tablet gibi cihazlarda da 2016’dan sonra kullanılabilecek. Intel Skylake serileri, doğal olarak Windows 10 alt yapısını destekleyecekler.

 Intel'in Yeni Nesil İşlemci Ailesi Skylake, Ağustos Ayında Satışa Çıkacak

SanDisk'in Yeni microSD'leri Android Telefonların Performansını İkiye Katlıyor

YORUMLAR