iPhone 7 AnTuTu Listesinde Açık Ara Lider Oldu

iPhone 7, AnTuTu testlerinden aldığı puanlarla açık ara lider oldu. İşte o test puanları:

iPhone 7 AnTuTu Listesinde Açık Ara Lider Oldu

Yaklaşık bir hafta önce duyurulan iPhone 7, kulaklığı ile ön plana çıkmış olsa bile donanımsal özellikleriyle de göz dolduruyordu. Kullanıldığı donanımın ne kadar güçlü olduğu ise AnTuTu testlerinden aldığı skorla birkez daha ortaya çıktı.

iPhone 7 elden geçirilmiş taptic engine destekli yeni home butonusuya dayanıklılık (IP67), stereo hoparlörler, 12 megapiksel OIS özellikli f/1.8 diyafram aralığına sahip arka kamera ve 7 megapiksel Facetime HD ön kamera, Wireless Earpods (Airpods) kulaklık (klasik kulaklıklar için çevirici çıkıyor), daha güçlü ancak daha az enerji tüketen A10 işlemci, Apple’ın Force Touch algılama sisteminin iyileştirildiğini gösteren yeni sensörler, artırılmış batarya kapasitesi (lansmanda söz edilmese de 1960 mAh) kullanıyor.

Yayınlanan testlere göre iPhone 7'de AnTuTu'dan 178,397 aldı. A9 SoC işlemcisi kullanan iPhone 6S ise aynı testten 133,781 puan almayı başarmıştı. Yani yeni telefonun %33 gibi bir odanla daha iyi performans verdiği söylenebilir. AnTuTu'nun ağustos ayı için yayınladığı testlerde, günümüzün en hızlı telefonları da ortaya çıkmıştı. Buna göre 6GB RAM ve Snapdragon 820 kullanan OnePlus 3, 140,388 puan ile listenin başında bulunuyor. İkinci sırada 138,706 puanla Vivo Xplay 5 Elite yer alırken, üçüncü sırada 138,026 puanla LeEco Max 2 görünüyor.

Yayınlanan skorlar, telefon sektörünün ne kadar hızlı ilerlediğini de gösteriyor. 2014 yılının sonunda yayınlanan listenin tepesinde 38,958 puanla Samsung Galaxy Note 3 yer alıyordu. Yalnızca iki yıl aradan sonra iPhone 7'nin neredeyse 4.5 katı fazla puanlar alıyor olması, ilerleyen yıllarda nelerle karşılaşabileceğimizin de kanıtı. 

iPhone 7 Tanıtım Videosu
MOBİL

iPhone 7 Tanıtım Videosu

Geçtiğimiz gün tanıtılan iPhone 7 teknoloji dünyasını ekranlara kilitledi. Birbirinden güzel özellikleri içerisinde barındıran ve donanım olarak şimdilik rakibi olmayan telefon, reklam filmleriyle de kendine hayran bırakıyor.

iPhone 7 Plus Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iOS 10 Final Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 7 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi


YORUMLAR