League of Legends'ın Yeni Sezonunda Sorunlu Oyuncular Ödül Kazanamayacak

League of Legends'ın önümüzdeki günlerde başlayacak olan yeni sezonunda sorun çıkartan oyuncular ödül sisteminden ödül almayacak.

League of Legends'ın Yeni Sezonunda Sorunlu Oyuncular Ödül Kazanamayacak

Türkiye'de dahil olmak üzere Dünya'nın dört bir yanında E-spor camiasını duyuran ve milyonlarca aktif oyuncu sayısına ulaşan League of Legends oyununda yeni sezona az kaldı. Her sezon oyunda yapılan değişiklikler ile oyuncuları heyecanlandırmayı başaran Riot Games, bu sene de pek çok değişiklik gerçekleştiriyor.

2015 sezonu resmi olarak sona erdikten sonra 6. sezonda karşımıza çıkacak olan pek çok değişiklik şu an oyuna gelmiş durumda ve deneniyorlar. Görsel, oyun için eşyalar, şampiyonlar ve diğer yapılan tüm değişiklikler zamanla sezon 6 öncesinde oyuna gelmiş olmasına rağmen, sezon 6'da sorunlu oyunculara da bir sürpriz geliyor. Her sunucu da bir çok sorunlu oyuncu olduğu bir gerçek fakat Türkiye sunucularında daha önce LoL oynadıysanız mutlaka bileceğiniz üzere oldukça yüksek sayıda sorunlu oyuncu bulunuyor. Bu tip oyuncuların sayısını azaltmak isteyen ve bunda oldukça kararlı olan Riot Games, yeni sezon ile birlikte gelecek olan ödül sistemi sayesinde bunu başarmayı hedefliyor.

Peki League of Legends'ın yeni ödül sistemi nedir? Sezon 6 ile birlikte oyuncular olması gerektiği gibi saygı kuralları ve çerçevesi içerisinde tamamladıkları her oyun için ödül kazanacaklar. Elbette bu ödüller çok büyük olmayabilir fakat henüz ödüller hakkında da net bilgiler açıklanmadı. Fakat oyunlarda sorun çıkartan yani rakip takımı besleyen, küfür ve hakaret eden, oyunun gidişatını etkileyecek hamlelerde bulunan ve bunun sonucunda şikayet edilen oyuncular ödül sistemi dışında bırakılıp hediyeler kazanmaktan mahrum kalacaklar.

Hemen hemen her oyuncu bu tür ödülleri sever ve oynadığı oyundna ödül kazanmak hoşuna gider. Bu nedenle sorunlu oyuncuların büyük bir kısmı bu ödülleri kaçırmamak için oyunda sorun çıkartmak yerine daha iyi niyetli oyun oynamayı ya da en azından sessiz kalarak oyuna odaklanmayı deneyebilir. Sistemin tam olarak Riot Games'in istediği şekilde işlemesi için oyuncuların da iştirak edip gerekli oyuncuları raporlaması gerekiyor. Böylelikle zamanla oyunda çok daha az sorunlu oyuncu kalacağını düşünüyorum.

League of Legends sezon 6'da göreceğimiz yeni ödül sisteminin sorunlu oyuncu sayısını düşüreceğine inanıyor musunuz? Görüşlerinizi alttaki yorum bölümü ya da Twitter adresi üzerinden bize gönderebilirsiniz.

YORUMLAR