Microsoft Facebook'u Satın Almak İstemiş

Microsoft'un eski CEO'su Stevel Ballmer, daha önce Microsoft'un Facebook'u satın almayı denediğini; ancak Mark Zuckerberg'in bunu reddettiğini açıkladı.

Microsoft Facebook'u Satın Almak İstemiş

Microsoft'un eski CEO'su yaptığı bir röportajda, bugüne kadar ortaya çıkmamış ilginç bir bilgi verdi. CEO'ya göre, Facebook henüz ünlü değilken, Microsoft satın alma girişimlerinde bulunmuş; ancak Mark Zuckerberg teklifi kabul etmemiş.

Bugün, Los Angeles Clippers'ın sahibi ve Microsoft'un eski CEO'su olan Steve Ballmer, CNBC'ye verdiği bir röportajda Microsoft ve Facebook arasında yaşananları anlattı. Geçtiğimiz aylarda 24.6 milyar dolar gibi bir meblağ ödeyerek LinkedIn'i satın alan şirketin, bundan yıllar önce Facebook'u satın almak istediğini anlatan Ballmer, oldukça büyük bir teklifin Mark Zuckerberg tarafından geri çevrildiğini anlattı.

"Facebook henüz minnacık bir şirketken, 24 milyar dolarlık bir teklif yaptık ve o (Mark Zuckerbeg) hayır dedi" şeklinde bir açıklama yapan eski yönetici, bunun o zaman için çok büyük bir miktar olduğunu da eklemeden geçmedi. Ballmer'in yaptığı açıklama, 2010 yılında "The Facebook Effect" isimli bir kitap yayınlayan David Kirkpatrick'i de doğrulamış oldu. Yazar kitabında; "Microsoft, Facebook'un küçük bir hissesini 15 milyar dolara satın alabilirdi. Sonrasında her altı ayda bir bir başka hisse daha satın alarak 5 - 7 yıl içerisinde bütün şirketin sahibi olabilirdi" diye bir iddia ortaya atmıştı.

"Twitter'ı hiç satın almak istemedim" de diyen Ballmer, şirketin en büyük hissedarı konumunda olmasına rağmen, böyle bir yaptırımı, Twitter'ın muhtevası nedeniyle hiç istemediğini; ancak bir şekilde bunun gerçekleştiğini söyledi. 

Belki Daha Önce Adını Bile Duymadığınız 5 Eğlenceli Microsoft Servisi

Facebook, Twitter İçin Yeniden Müşteri Olabilir İddiası

YORUMLAR