Microsoft İki Güçlü Telefona Onay Verdi: Bu Sene Yeni Bir Windows Phone Amiral Gemisi Yolda!

Windows 10 mobil sürümü için çıkacak tüm yeni özelliklerin her iki telefonda da tam performanslı olarak çalışması yüksek ihtimal. Bugünlerde sıkça duyduğumuz mini PC özelliği de bu seçeneklerin arasında yer alacaktır.

Microsoft İki Güçlü Telefona Onay Verdi: Bu Sene Yeni Bir Windows Phone Amiral Gemisi Yolda!

Geçtiğimiz günlerde başlayan spekülasyonlar, Microsoft'un iki oldukça güçlü telefonu üretme aşamasında olduğuna işaret eden bulgular gösteriyordu. Windows 10 ile birlikte donanım kanadını da tazeleme ihtiyacı duyan Microsoft, telefon kanadını bu sene güçlü tutmaya çalışıyor. Söylentilerin artmasıyla birlikte Microsoft da ortadaki konuya daha gerçekçi bir yaklaşım katmak için suskunluğunu bozdu.

Cityman projesi altında üretimi start alan telefonun bu sene çıkacak Windows Phone amiral gemisi olacağı düşünülüyor. İsim biraz eğlenceli olsa da Lumia 920'den bu yana gerçekten amiral gemisi donanımlarıyla gelen ilk cihazdan bahsetmek mümkün. Ekim ayında satışı başlar diye tahmin ettiğimiz ürünün özellikleri şu şekilde:

  • 5.7 inç QHD ekran
  • Qualcomm sekiz çekirdekli işlemci (Snapdragon 810 olması çok olası)
  • 3 GB RAM
  • 20 megapiksel arka kamera ve üçlü LED flaş, 5 megapiksel ön kamera
  • Değiştirilebilir dış iskelet, değiştirilebilir batarya ve micro SD yuvası

Talkman isimli bir diğer proje de Cityman modelinin bir ufak versiyonu gibi. Buradan Lumia 640 ve 640 XL gibi bir ilişki kurmak söz konusu. Özelliklere gelecek olursak:

  • 5.2 inç QHD ekran
  • Qualcomm altı çekirdekli işlemci
  • 3 GB RAM
  • 20 megapiksel arka kamera ve üçlü LED flaş, 5 megapiksel ön kamera

Windows 10 mobil sürümü için çıkacak tüm yeni özelliklerin her iki telefonda da tam performanslı olarak çalışması yüksek ihtimal. Bugünlerde sıkça duyduğumuz mini PC özelliği de bu seçeneklerin arasında yer alacaktır. Üçlü flaş seçeneğiyle donatılmış her iki modelin de tüm renklerde tam performans göstereceği tahmin ediliyor.

Windows Phone kullanıyorsanız yeni modeller hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bu sene Lumia cihazınızı değiştirecek misiniz? Veya Android ve iOS kullanıcısı olarak bu konu hakkında fikriniz nedir? Windows Phone istediğiniz bir telefon olmaya doğru yol alabildi mi? Yorum kutusundan sohbete katılabilirsiniz.

Microsoft Lumia 940 ve 940 XL Tasarımları ve Özellikleri Göz Alıcı Görünüyor

Windows 10 Telefonları Ekrana Bağladığınızda Bilgisayar Gibi Kullanabileceksiniz

YORUMLAR