Microsoft Monitörünüzü Sizden Başka Kimsenin İzlemesine İzin Vermiyor

Microsoft’un yeni aldığı bir patent etrafınızdaki insanların monitörünüzü izlemesini engelliyor.

Microsoft Monitörünüzü Sizden Başka Kimsenin İzlemesine İzin Vermiyor

Sağınızdan, solunuzdan ya da omuzunuzun üzerinden artık kimse bilgisayarda ne yaptığınızı izleyemeyecek. Microsoft’un yeni aldığı bir patent, insanların monitörünüzü sizden izinsiz izlemesini engelliyor. 

İş yerinde, evde, internet kafelerde veya her hangi bir toplumsal alanda bilgisayarınız açıkken ekranınıza göz atan insanlardan sıkıldıysanız müjde, bu devir artık kapanıyor. Microsoft belli açılardan insanların monitörünüzü izleyebilmesini engelleyen bir sistemin patentini aldı.

Patentin taslağında da görüldüğü gibi sizi izlemek isteyenler, farklı açılardan ekranınızda ne yaptığınızı göremiyorlar. Bunu görmek için sizi yerinizden kaldırıp kendileri oturmaları gerekiyor. Başka insanların ekranda neler olup bittiğini görmesi için sizin onlara yer vermeniz gerekiyor. Farklı bir geri plan ışıklandırması kullanan bu sistem ekranınızla gözünüzün hizasına odaklanıyor. Siz bile ayağa kalkıp pozisyonunuzu değiştirirseniz ekranınızı göremiyorsunuz.  

Belli bir açıdan bakıldığında görüntünün algılanması biraz Nintendo DS ekranlarını andıran bir durum. Ancak Microsoft bunu daha büyük boyutlu monitörler için tasarlıyor. Microsoft’un bu hizmeti 2016 yılından itibaren uygulanabilirlik kazanacak.

Gezegenimizin Artık Bir Bayrağı Var

Tüm Cihazlar, Google'ın Nesnelerin İnterneti (IoT) İşletim Sistemi ile Çalışacak

Bağlantılı Arabalar Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor

YORUMLAR