Microsoft'tan Samsung'a Tokat Gibi Bir Uyarı Geldi

Microsoft, Samsung'un Windows güncellemelerini engellediğini saptadı ve şirkete zehir zemberek bir uyarı verdi.

Microsoft'tan Samsung'a Tokat Gibi Bir Uyarı Geldi

Samsung’un dizüstü bilgisayarlarında Windows güncellemelerini engellediği, Microsoft tarafından da saptandı. Microsoft Samsung’a zehir gibi bir uyarı verdi.

Samsung'un Windows Güncellemelerini Engellediği Ortaya Çıktı haberimizi hatırlarsınız. Bu haber teknoloji gündemini günlerdir meşgul ediyor. Samsung marka laptopların içerisinde bulunan minik bir uygulama (Disable_Windowsupdate.exe) sıralı Windows güncellemelerini engelliyordu. Bunun üzerine Samsung bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamasını Windows Güncellemelerini Engelliyor Haberlerine Samsung İsyan Etti haberimizle sizlerle paylaştık.

Ancak Microsoft, Samsung’un bu savunmasını yeterli bulmadı. Hatta bu açıklamasına "son derece pişkin" bir cevap yakıştırmasında bulunarak Samsung’u uyardı.

Microsoft’un Samsung açıklamalarına cevap olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Windows güncellemeleri, bu işletim sistemini kullanan bireysel ve kurumsal kullanıcıların güvenliği açısından hayati önem taşırlar. Hiçbir şekilde, hiçbir üçüncü parti yazılımın bu güncellemeleri kendi değerlendirmelerine dayanarak engellemesi söz konusu olmaz. Bu durum, bunu yapan kurum ve üreticinin kullanıcı güvenliğini bilerek ve isteyerek tehlikeye atılması manasına gelir. Bu noktada kullanıcıların yaşayabileceği sorunlardan tamamen üreticiler sorumludur. Microsoft bu gibi ihlallerden sorumlu tutulamayacağı gibi, tüm haklarını da hukuki olarak koruma hakkını saklı tutar.”

Bu açıklamaya henüz Samsung cephesinden yazılı ya da sözlü bir cevap gelmedi. 

Google, Adobe Reader'ın Windows Üzerinde 15 Tehlikeli Açığını Saptadı

Google’un Evlerimizi Dinlediği İddiası Ortalığı Karıştırdı

Dikkat: 600 Milyon Samsung Cihaz Güvenlik Riski Taşıyor

YORUMLAR