Modüler Donanıma Sahip Xbox Modeli 2017'de Gelebilir

Önümüzdeki sene modüler bir kasayla geliştirilebilen, yeni bir Xbox konsolu görebiliriz.

Modüler Donanıma Sahip Xbox Modeli 2017'de Gelebilir

Önümüzdeki E3 fuarında tanıtılacağı söylenen yeni Xbox One için bir dedikodu daha meydana geldi. Önümüzdeki iki sene içerisinde, modüler tasarıma ve çok daha güçlü donanıma sahip yeni bir Xbox One modeli göreceğimiz söyleniyor.

E3 2016 fuarı gün geçtikçe yaklaşıyor ve biz de hem Sony hem de Microsoft tarafından gelecek konsollar hakkında belki gelir geçer, belki de son derece ciddi olan şeyler duyuyoruz. Xbox One'ın yeni modellerinden önce PlayStation 4'ün -neredeyse birçok kişi tarafından resmiyete oturtulmuş- PS4K, yani PS4 NEO modeli hakkında son derece somut bilgiler paylaşıldığını tekrar hatırlatalım.

Kotaku'nun gizli tuttuğu kaynaklardan gelen rapor 'Scorpio' kod adlı yeni bir Xbox modelinin 2017'de çıkacağını söylüyor. Yeni konsol daha güçlü bir grafik işlemcisi ve Oculus Rift sanal gerçeklik desteğiyle gelecek. E3 günü tanıtılacak "biraz daha ufak" Xbox ise bundan farklı olarak, muhtemelen Xbox One'ın slim versiyonu olacak. Bu konsolun donanımında bir geliştirme olacak mı, o henüz belli değil.

2017'de çıkacak yeni Xbox modelinin 4K ve Oculus Rift desteği, Microsoft'un Oculus ile geçtiğimiz sene yaptığı anlaşmayı kanıtlar nitelikte. Ayrıca Scorpio kod adlı konsol geriye uyumlu ve her sene geliştirilebilir şekilde modüler bir tasarıma sahip olacak. Bu detay da Xbox patronu Phil Spencer'ın yakın zaman önce yaptığı "konsolların çok kısa ömrü oluyor, bunu kırmak istiyoruz" açıklamasıyla uyuşuyor.

Önümüzdeki sene de Microsoft ve Sony arasındaki çekişme alevlenecek gibi görünüyor. Şimdiki konsollar ve PC teknolojisinin arasında uçurum olduğunu düşünürsek her iki şirketten de beklentiler çok büyük. Bakalım 13 Haziran'da başlayacak E3 2016'da bu gelişmelerin ilk adımı atılacak mı?

Yeni PlayStation 4 Modelinin Kod Adı ve Teknik Özellikleri

Microsoft E3 2016 Fuarında Yeni Xbox One Donanımı Tanıtacak

YORUMLAR