Oyun Geliştiricisi Oyununu Korsan İndirirenleri Bulup Teşekkür Etti

Günümüzde korsan oyun paylaşımı eskisi kadar yoğun bir şekilde olmasa da devam etmekte.

Oyun Geliştiricisi Oyununu Korsan İndirirenleri Bulup Teşekkür Etti

Günümüzde korsan oyun paylaşımı eskisi kadar yoğun bir şekilde olmasa da devam etmekte. Hatırlanacağı üzere birkaç sene önce yeni çıkan oyunlar çıktıkları gün, bazen de resmi çıkışlarından önce korsan versiyonlarıyla torrent sitelerine düşerdi. Fakat kısa bir süre önce kullanılmaya başlanan Denuvo adlı kopya koruma teknolojisi sayesinde yeni oyunların korsan paylaşımları yapılması oldukça zorlaşmıştı. Bu oyunların çıkışlarının üzerinden ancak aylar geçtikten sonra korsan versiyonları yayınlanabiliyordu. Üstelik her oyunun korsan koruma sisteminin kırılması da mümkün olmuyordu.

Daha önceden oyun geliştiricilerinin korsan içeriklere karşı ilginç politikalar izlediklerine şahit olmuştuk. Örnek olarak Serious Sam oyununun geliştiricileri oyunun bir yerine ekledikleri bölüm sonu canavarı ile korsan oyunculara zor anlar yaşatmıştı. Serious Sam'in korsan versiyonlarında bu bölüm sonu canavarı ölümsüz haldeydi ve oyunda bu bölüm sonu canavarını geçerek ilerlemek mümkün olmuyordu.

Superbeat Xonic adlı oyunun geliştiricisi PM Studios ise oyunlarını korsan paylaşan oyunculara karşı farklı bir stratejiyle yaklaşan firmalar arasına girdi. Geliştirici, oyununun korsan indirme bağlantılarını Reddit üzerinde paylaşan kullanıcıların izini sürdü ve bu kullanıcılara oyunlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür notu bıraktı. PM Studio'nun jesti sadece teşekkür notuyla da sınırlı kalmadı. Geliştirici teşekkür notuyla birlikte bu korsan oyunculara yüzde 60'lık bir indirim de sundu.

PM Studious'un bu tavrı bazı Reddit kullanıcılarının takdirini kazanırken teşekkür notunu okuyan oyunculardan bir kısmı oyunu satın aldıklarını açıkladılar. Bazı kullanıcılar ise PM Studios'un niyetinin her ne kadar iyi olsa da korsan oyuncuların illegal faaliyetlerinin bu şekilde ödüllendirilmesini yanlış bulduklarını ifade ettiler. Korsana başvurmayan ve oyuna özel indirimle satın alamayan normal oyuncular daha yüksek fiyatla oyunu satın aldıkları için durumdan şikayet etmeleri oldukça doğal bir durum.

Lara Croft Korsanların Eline Geçti!

19 Yaşındaki Hacker Denuvo'yu Yenmeyi Başardı

YORUMLAR