Pokemon GO Oyununa İlk Yasak Geldi

Son zamanların popüler oyunu Pokemon GO'ya ilk yasak İsrail hükümeti tarafından uygulandı

Pokemon GO Oyununa İlk Yasak Geldi

Geçtiğimiz hafta bölge kısıtlamalı olarak çıkış yapan Pokemon GO oyunu ortaya çıktığı günden beri ortalığı kasıp kavurdu. Kısa sürede popüler olan Pokemon GO'ya ilk yasak da çok gecikmeden İsrail'den geldi.

Son günlerin popüler oyunu olan Pokemon GO'ya ilk yasak İsrail'den geldi. Çıkış yaptığı günden beri insanlar tarafından çılgınlarca oynanan oyun, bazen tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor ve insanları tehlikeye sokabiliyor. Pokemon yakalamak için gündelik işlerini aksatan insanların sürekli artış göstermesi oyunun kısa sürede tehlikeli olarak algılanmasına da neden oldu. Bu ihtimalleri göz önüne alan İsrail, Pokemon GO oyununu ülke içerisinde yasakladı.

İsrail hükümeti yurtdışındaki temsilciliklerine ve ülke içerisindeki ordu birliklerine gönderdiği genelde ile Pokemon GO oyununu yasakladı. Oyunun hiçbir şekilde ülke içerisinde oynanmasını istemeyen İsrail hükümeti, yasaklama ile ilgili olarak devlet sırlarının sızmasının önlenmesini gerekçe olarak sunuyor. Ordu tarafından yapılan açıklamada "Çok hassas askeri sırlar bu uygulama ile deşifre olabilir. Özellikle askeri birliklerin içinden fotoğrafların yayımlanmasından endişeliyiz" şeklinde ifadelere yer verildi. Buna göre bundan sonra İsrail'de Pokemon GO oynamaya izin verilmeyecek.

Henüz sınırlı sayıda ülkede yayınlanmasına rağmen tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya erişen Pokemon GO oyunu böylece ilk yasağını da almış oldu. 

Pokemon GO'nun Kazandığı Para Dudak Uçuklatıyor

Nintendo Korsan Pokemon GO Uygulamalarının Peşine Düştü

Belediye Başkanı Pokémon GO'dan Faydalanmak İçin Çok Uğraşıyor

Pokemon Go Türkiye'ye Açıldığında Anında Öğrenmek İster Misiniz?

YORUMLAR