ComboFix

ComboFix

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 3,419,845
  • DOSYA BOYUTU 5.4 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici sUBs

ComboFix ile antivirüs yazılımlarınızın iş görmediği durumlarda virüsleri temizleyebilirsiniz

ComboFix eğer bilgisayarınız virüs, trojan, rootkit, adware, spyware, malware gibi kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıya uğradıysa ve antivirüs yazılımınız bu kötü amaçlı yazılımları temizlemekte ihtiyacınızı karşılamıyorsa kullanabileceğiniz ücretsiz bir virüs temizleme yazılımıdır. Combofix amvo.exe virüsü gibi bilgisayarınızın işleyişini ciddi anlamda aksatan dişli virüsleri de temizleyebilmektedir.

ComboFix daha çok ileri seviye bilgisayar kullanıcıları ve teknisyenlere hitap edecek şekilde geliştirilmiş bir yazılımdır. Yazılım bilgisayarınızın her noktasına erişebilmekte ve sisteminizi antivirüs yazılımlarının gerçekleştiremeyeceği şekilde derin olarak tarayabilmekte. Bu nedenle yazılımı kullanırken antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakmanız ve arkaplanda herhangi bir program çalıştırmamanız tavsiye edilir. Ayrıca yazılım tarama işleminden sonra bilgisayarınızı otomatik olarak yeniden başlatmaktadır, bu nedenle ComboFix'i çalıştırırken işlemlerinizi kaydetmenizi tavsiye ederiz.

ComboFix bilgisayarınızın çalışmasını aksatan ve tarayıcı ayarlarınızı değiştiren kötü amaçlı yazılımları temizleyebilmenin yanında USB virüs temzileme özelliğine de sahip. ComboFix ile Autorun virüsü tarafından kullanılamaz hale getirilen USB belleklerinizi de kurtarabilmektesiniz. Bu sayede flash bellekler ve harici diskler eski hallerine döndürülebiliyor.

Combofix klasörlerinizin yapısını değiştiren amvo virüsünü temizleyebilmektedir. Amvo.exe virüsü temizleme işlemi için kullanabileceğiniz sayılı yazılımdan biri olan Combofix kolayca amvo.exe virüsünü bulabiliyor ve kalıcı bir şekilde silerek köklü bir amvo temizleme çözümü sunuyor.

ComboFix'i tek başına bir antivirüs yazılımı olarak kullanmanızı tavsiye etmiyoruz; çünkü yazılım sadece ihtiyaç anında başvurulabilecek bir virüs temizleme aracıdır. Bilgisayarınız için gerçek zamanlı koruma sağlamayan bu araç bilgisayarınıza virüslerin sızmasını engellemez, sadece bilgisayarınıza sızan ve baş edemediğiniz virüslerin temizlenmesine yardımcı olur. ComboFix virüs tarama ve temizleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra size tespit edilen ve temizlenen virüsleri bir metin dosyası içerisinde raporlamaktadır. 

Combofix eğer antivirüs gibi standart virüs temizleme yöntemlerinden sonuç alamıyorsanız başvurabileceğiniz bir ilk yardım çantası gibi düşünülebilir. Yazılımın temel amacı normal yollarla kaldırılamayan virüsleri tespit etmek ve alternatif yollarla bu tespit edilen bu virüsleri temizlemektir. Bu sayede çalışmasında virüsler nedeniyle problemler çıkan bilgisayarınızı Combofix yardımıyla normal işleyişine döndürebilir ve bilgisayarınızı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

NOT: ComboFix'in kullanımı için yeterli teknik bilgiye sahip uzmanlardan destek almanızı öneririz. Yazılım dikkatsiz bir şekilde kullanıldığında sisteminizin çökmesine neden olabilir.

ComboFix kullanımı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için ComboFix Nedir, Nasıl Kullanılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Virüs temizleme işinde Combofix yazılımına başvurmadan önce sitemiz üzerinde yer alan diğer güvenlik programlarına göz atmanızı; ancak bu programlar ihtiyacınızı karşılamadığında ComboFix'e başvurmanızı tavsiye ederiz.

ARTILAR

İnternet üzerinde kullanımı ile ilgili dökümantasyona kolayca ulaşılabiliyor olması.

Dip tarama gerçekleştirmesi.

EKSİLER

Deneyimli kullanıcılara hitap etmesi.