S7 Active Su Geçiriyor İddialarına Samsung'dan Cevap

Samsung'un ekstrem koşullara dayanıklı olması için piyasaya sürdüğü ancak hayal kırıklığına uğratan telefonu hakkına açıklama geldi.

S7 Active Su Geçiriyor İddialarına Samsung'dan Cevap

Geçtiğimiz aylarda Samsung'un suya karşı ultra dayanıklı olarak tanıttığı S7 Active'lerin su geçirme sorununa Samsung açıklama getirdi.

Bu ayın başlarında ortaya çıkan Consumer Reports incelemelerinde Galaxy S7 Active'lerin söylenenin aksine, su geçirdiği ortaya çıkmıştı. Zorlu şartlara karşı dayanıklı olması için piyasaya sürülen S7 Active'lerin IP68 standartlarına uygun olarak üretildiği ve 1.5 metreye kadar suya dayanıklı olduğu söyleniyordu. Bunun üstüne test yapan bağımsız kuruluşlar S7 Active'lerin su geçirme testlerinde başarısız olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu olaya sessiz kalmayan Samsung, kısa süre sonra iddialara yanıt verdi.

Samsung tarafından sporculara ve zorlu iş şartları altında çalışanlara özel olarak üretilen ve ekstra dayanıklı olduğu söylenen S7 Active'ler kısa övgüleri üzerine toplamış ve yine kısa sürede tepkileri üzerine çekmişti. Yapılan testlerde söylenenlere uymadığı görülen telefonun arkasında duran Samsung, telefona duyduğu güveni dile getirerek açıklama yaptı. Samsung tarafından yapılan açıklamada üretim hattındaki küçük bir sorundan dolayı bazı cihazların suya karşı tam performans veremediğini söylendi. Üretim sorununu kısa sürede giderdiklerini de açıklayan Samsung, sudan kaynaklı yaşanan sorunlarda kullanıcıların garanti kapsamında telefonlarını değiştirebileceklerini de dile getirdi. Buna göre sudan kaynaklı sorun yaşayan S7 Active sahipleri telefonlarını Samsung servislerinden değiştirebilecekler.

Öte yandan bu durumdan faydalanmak isteyen kullanıcılara karşı da önlem alan Samsung, kullanıcılarına "tatlı su" uyarısıda yaptı.

Samsung Elektrikli Araba Sektörüyle İlgileniyor

Samsung Galaxy Note 7'nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı


YORUMLAR