Samsung, Rakibi Apple'a Fark Attı

Samsung Galaxy S7 şirketin can simidi oldu, Apple’ın da tökezlemesinin ardından Güney Koreli üretici 2016 yılının ilk çeyreğinde pazarın kralı olduğunu resmen ilan etti.

Samsung, Rakibi Apple'a Fark Attı

Bu yıl Samsung Galaxy S7 şirketin can simidi oldu, Apple’ın da tökezlemesinin ardından Güney Koreli üretici 2016 yılının ilk çeyreğinde pazarın kralı olduğunu resmen ilan etti.  

Samsung bu açıklamayla beraber telefon üretim departmanından yüzde 42 oranında kar sağladığını da ifade ediyor. 2014 yılından beri Samsung Electronics’e en çok kar getiren bölümün mobil telefon üretim birimleri olduğu söyleniyor.

Apple’ın 13 yıl sonra yüzde 12’lik bir gelir kaybı yaşamasının ardından, Samsung’un böyle bir çıkış yapması doğal olarak şirketin 2016 Ocak-Mart dönemini pazarda lider olarak kapatmasını da sağlıyor. Samsung’un bu dönem için açıkladığı operasyon karı 5.84 milyar dolar olarak açıklandı. Bununla beraber cironun geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5.7 kadar artarak 56 milyar dolara ulaşmış.

2016’ya bu kadar ayakları yere basan Samsung’un gelecek finansal çeyreklerde Apple ile olan rekabeti nasıl olur kestirmek güç. Apple’ın elindeki kozların tükenmiş olabileceği genel ekonomik kulislerde fısıldanırken, Samsung’un mobil pazardaki ürün yelpazesinin çeşitliliği en büyük avantajı olarak gösteriliyor. 

Akıllı Telefon Pazarının Nefesi Kesildi

Apple 13 Yıldır İlk Defa Satışlarında Gerileme Yaşadı Piyasalar Karıştı

YORUMLAR