Sandboxie

Sandboxie

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 386,620
  • DOSYA BOYUTU 8.19 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici SandBoxie

Sandboxie ile sabit diskinizde sanal bir alan oluşturabilir, tüm riskli programları bu alana kurarak bilgisayarınızı güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Sandboxie programı, Windows işletim sistemli bilgisayarını zararlı yahut şüpheli yazılımlardan korumak ve güven içerisinde yeni yüklenen yazılımları denemek isteyenler için hazırlanmış bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Hem kolay kullanılır yapısı hem de oldukça geniş diyebileceğim özelleştirme seçenekleri sayesinde programı kullanmanız esnasında herhangi bir zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum.

Sandboxie, temel olarak bilgisayarınızın sabit diskinde kendine özel bir yer açıyor ve kurmak istediğiniz yazılımları buraya kurmanıza izin veriyor. Diğer program ve uygulamaların sadece bu belirlenen Sandboxie alanına kurulmaları, herhangi bir tehlike anında hemen kaldırılmalarını sağlıyor ve bunun yanında sistemin geri kalanından hemen izole edilmeleri de mümkün hale geliyor.

Eğer kurduğunuz yeni bir yazılım zararlı bir virüs çıkarsa, virüsün sabit diskte bulunduğu konumdan taşması ve sistemdeki diğer dosyaları etkilemesi imkansız oluyor. Böylelikle aslında en iyi antivirüs programlarından bile daha güçlü bir koruma sistemiyle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Tabii ki denediğiniz programların güvenli çıkmaları halinde sabit diskin diğer normal bölümlerine taşınmalarını sağlamak da mümkün.

Tehlikeyi sezdiğiniz anda tüm bir sandbox alanının boşaltılmasını, kilitlenmesini ve sıfırlanmasını sağlamak da yapabilecekleriniz arasında. Ancak düzenli olarak kullanmayı düşündüğünüz yazılımları bu alana kurmaktan kaçınmanız iyi olacaktır. Aksi taktirde hem düşük bir çalışma performansıyla karşılaşma hem de tehlike anında önemli verileri kaybetme ihtimali doğacaktır.

Sabit diskinde sanal bir depolama alanı oluşturarak riskli yazılımları buraya kurmak isteyenler Sandboxie’ye göz atmadan geçmesinler.