Sony Xperia Z5 Teknik Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Sony Xperia Z5 duyuruldu. Teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili bilgiler ise burada.

Sony Xperia Z5 Teknik Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Z5 duyuruldu. Teknoloji devinin yeni amiral gemisinin teknik özellikleri de tüm ayrıntılarıyla ortaya çıktı. Bugün düzenlenen IFA 2015'de duyurulan ve beklentilerin çok ötesinde özelliklerle karşımıza çıkan Xperia Z5'in tüm merak edilenlerini sizler için derledik.

Sony Xperia Z5 Teknik Özellikleri:

İşlemci Qualcomm Snapdragon 810 - 8 çekirdekli 64 bit işlemci
Boyutlar ve Ağırlık 146mm x 72mm x 7.3mm ve 154 gram
Grafik İşlemci Adreno 430
Ekran 5.2" Full HD 1080p (1920x1080 piksel), 428 PPI, IPS Ekran 
İşletim Sistemi Android 5.1 Lollipop
Arka Kamera

23 MP kamera, 4K video çekimi, 24 mm lens, HDR, fotoğraf için ISO 12800 / 4000 video

Ön Kamera 5 MP kamera, Full HD 1080p video, 25mm lens 
RAM 3 GB
Hafıza 32 GB Dahili, 200 GB'a kadar destekleyen microSD
Pil Ömrü 2900 mAh (2 günlük pil ömrü)
Renkler Beyaz, Altın, Yeşil, Siyah

Sony Xperia Z5 Öne Çıkan Özellikleri:

Sony Xperia Z5'e genel olarak baktığımızda özelliklerinin baş döndürücü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama görünenin yanında bir de arkaplanda hayran olduğumuz özelliklere sahip bir akıllı telefonla karşı karşıyayız. Neler bu özellikler?

Öncelikle Xperia Z5'in kamerasından başlayalım. 2 yıl sonunda ilk defa yenilenen 23 MP kamerasıyla dikkat çeken telefonda f/2.0 diyafram ve Sony G Lens bulunuyor. Ne işe yarıyor bunlar? Piyasada bulunan pek çok telefondan daha hızlı auto-focus yapmanıza olanak tanıyor ve 0.03 saniyede odaklayıp fotoğraf çekebiliyorsunuz. Satın aldığınız taktirde dünyanın en hızlı kamerasına sahip olacaksınız. Aynı zamanda diyaframı sayesinde düşük ışıkta en iyi verimi alabiliyorsunuz. 

Biyometrik güvenlik özelliği beklediğimiz gibi Sony'nin Z5 serisinde yer aldı. Yeniden tasarlanmış güç düğmesinde yeni bir parmak izi sensörü de var ve Japon firma her zaman olduğu gibi su ve toza karşı dirençli bir telefon yapmayı başarmış görünüyor. Ayrıca Xperia Z5'in çift sim kart versiyonlarının da olacağını belirtmeden geçmeyelim. Playstation entegrasyonları gibi özellikler de aynen duruyor. 4K video ise beklentileri karşılayacak mı bilmiyorum. Yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.

Sony Xperia Z5 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Sony Xperia Z5 ve Z5 Compact Ekim ayında , Premium ise onları takiben Kasım ayında piyasaya sürülecek. Fiyatıyla ilgili de henüz bir bilgi bulunmuyor. Türkiye satış fiyatının 3000 TL üzerinde olması bekleniyor. 

Sony Xperia Z5 Tanıtım Videosu
MOBİL

Sony Xperia Z5 Tanıtım Videosu

Sony Xperia Z5, uzun süredir merakla beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyordu ve Sony'nin akıllı telefon dünyasına yeniden muhteşem bir dönüş yapmasını sağlayacak diyebilirim.

Dünyanın En İyi Kamerası Bu Akıllı Telefonda: Sony Xperia Z5
MOBİL

Dünyanın En İyi Kamerası Bu Akıllı Telefonda: Sony Xperia Z5

Sony, IFA 2015'te Xperia Z5 serisi cihazlarını tanıttı ve cihazların yazılım ve donanım özelliklerinin yanında en çok kamerasıyla dikkatleri üzerine çektiğini söylemek mümkün.

IFA 2015'te Tanıtılan Sony Xperia Z5 Serisi Dikkatleri Çekiyor
MOBİL

IFA 2015'te Tanıtılan Sony Xperia Z5 Serisi Dikkatleri Çekiyor

Sony, Berlin'de düzenlenen IFA 2015 Uluslararası İletişim Fuarı'nda gerçekleştirdiği tanıtımlar ile tüm mobil dünyayı sarsmayı başardı diyebilirim.

Sony Piyasadan Vazgeçmiyor, Xperia Z5 Eylül'de Geliyor

Sony Xperia Z5 Tanıtım Görüntüsü Sızdı 23MP Kamera Ortaya Çıktı

YORUMLAR