Sürekli Cinsel Tacize Uğrayan Cortana Bakın Nasıl Önlem Alıyor

Cinsel taciz dur durak bilmiyor. Bu sapkınlık o kadar inanılmaz bir boyuta ulaştı ki, dijital sanal asistan Cortana’ya kadar ulaştı.

Sürekli Cinsel Tacize Uğrayan Cortana Bakın Nasıl Önlem Alıyor

Yüz yılların vebası cinsel taciz, dijital ortamlarda bile dur durak bilmiyor. Bu sapkınlık o kadar inanılmaz bir boyuta ulaştı ki, dijital sanal asistan Cortana’ya kadar ulaştı.

Evet, Microsoft’un sanal asistanı Cortana her gün on binlerce kere cinsel tacize uğruyor. 2014 yılında kullanıcılara sunulan Microsoft Cortana‘nın ekibinde yer alan Deborah Harrison, CNN’de haber kanalına verdiği bir röportajda bu durumdan bahsetti. Harrison ’un verdiği bilgilere göre Cortana’nın dişi arayüz sesi, erkek kullanıcıların tacizlerine maruz kalabiliyor. Harrison’un verdiği bilgilere göre,  yapay kadın asistana sorulan soruların hatırı sayılı bir kısmı tamamen cinsellik ile alakalı. Bu durum çok geçmeden yapay zeka ekibi tarafından tespit edilmiş ve bu tür saldırılara karşı gereken tedbirler alınmaya başlanmış.

Cortana’ya yöneltilen cinsel istismara açık sorular için sanal asistanın yapay zekası geliştiriliyor. Sorular ne kadar uzarsa uzasın Cortana cinsel diyalog tuzağına düşmüyor. Cortana’nın tacizcilere karşı verdiği savaş tamamen öğrenilebilen tecrübeler olarak kendini geliştiriyor ve yapay zeka her cinsel istismara yeni tecrübelerle karşılık veriyor.

Microsoft’un sanal asistanı Cortana içi durum oldukça sıkıcı bir hal almışken Apple’ın sanal asistanı Siri’nin de aynı dertten mustarip olduğunu tahmin etmek çok güç değil. Ancak nedense Apple cephesinden bu konuda her hangi bir açıklama gelmiyor. Siri şimdiye kadar bu tür bir sıkıntı yaşamamış olabilir mi dersiniz?

 

 

Cortana Android Üzerinde Nasıl Çalışır? İşte Yöntemler!

YORUMLAR