DNS Değiştirici

DNS Değiştirici

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 379,194
  • DOSYA BOYUTU 0.39 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Tamindir

DNS Değiştirici programı ile DNS ayarları değiştirmek kolay ve hızlı! DNS değiştirici programı ücretsiz indirebilirsiniz.

DNS Değiştirici, bilgisayar kullanmayı fazla bilmeyenler için DNS ayarlarını değiştirme işlemini en kolay hale getiren ücretsiz bir program. Windows 10 DNS değiştirme programı, sadece yasaklı, engellenen sitelere giriş yapmanızı sağlamaz, güvenliliğinizi de artırır. DNS değiştirici, internet hızlandırmasa da internet hızını etkiler. En güvenli DNS adresleri Tamindir DNS değiştirici program üzerinde mevcuttur. DNS değiştirici Chrome eklentisine ihtiyaç duymazsınız.

DNS Değiştirici Nedir?

DNS değiştirici, Tamindir.com gibi alan adlarını makinelerin birbirleriyle iletişim kurmak için kullandığı sayısal IP adreslerine çevirir. DNS sağlayıcınız büyük olasılıkla İnternet Servis Sağlayıcınızdır. İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS’niz) hangi web sitelerine ziyaret ettiğinizi görebilir ve tarama geçmişinizi saklayabilir. DNS değiştirici, DNS isteklerinizi şifreleyerek gizliliğinizin korunmasına yardımcı olur ve üçüncü parti genel DNS sunucularından birine geçiş yapmanızı sağlar. DNS değiştirici program DNS değiştirmenin en zahmetsiz yoludur. Bu programlar ücretsiz ve pratiktir, her seviyede kullanıcı rahatlıkla kullanabilir.

DNS Değiştirici Program

İnternet kullanımınız sırasında bazı sitelere, servis sağlayıcınız üzerindeki yasaklardan dolayı (YouTube, Twitter gibi) ulaşamıyorsanız, kendiniz belirleyebileceğiniz ve el ile girdiğiniz özel ve halka açık, güvenli DNS servislerine ait DNS sunucu adreslerini kullanarak yasaklı web sitelerine giriş yapabilirsiniz.

İşte bu konuda DNS sunucu adreslerini ayarlama veya belirleme işlemleri konuya yeni olan bilgisayar ve internet kullanıcıları için biraz zorlayıcı ve zahmetli olabiliyor. Bunun yanında bazen bazı yasaklı sitelere OpenDNS kullanırken bağlanılabilirken, Comodo Secure DNS kullandığımızda yine erişimde sorun yaşadığımız olabiliyor. Bizde sizlere ülkemizde de popüler olan 4 adet DNS servisi olan OpenDNS, Google Public DNS, Comodo Secure DNS ve ClearCloud DNS için hızlı bir şekilde ağınız üzerinde DNS sunucu adreslerini girebileceğiniz veya değiştirebileceğiniz küçük bir uygulama hazırladık.

Basit bir arayüz ile karşınıza gelen TAMindir.com DNS Değiştirici programı ile "Dns Seçin" bölümünde belirlediğiniz DNS servisine ait IP'leri "Dns'i Uygula" butonu yardımıyla hızlı ve güvenli bir şekilde hemen otomatik olarak belirleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Ayrıca programa eklenen yeni özellik ile dilerseniz kendi belirlediğiniz, başka DNS servislerine ait adresleri de program üzerindeki "Dns Girin" bölümünden yerel ağ ayarlarınıza aktarabilir ve internet kullanırken bu DNS sunucu adreslerinin kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Not: Programı çalıştırıp DNS adresi değişikliklerini uygulamak isteyen Windows Vista/7/8/10 kullanıcıları "Dns'i Uygula" butonuna basıp uygulamanın başarılı olduğuna dair uyarıyı görmelerine rağmen DNS sunucu adresleri değişmiyorsa programı açarken üzerine sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanmaları gerekmektedir. Bu sorun Windows Vista/7 içerisindeki "User Account Control (UAC) / Kullanıcı Hesabı Denetimi" ayarlarınızdan kaynaklanmaktadır.

DNS Ayarları Değiştirme Windows 10

DNS değiştirici program kullanmazsanız, Windows’ta DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları  izlemeniz gerekir:

  • Denetim Masası’nı açın.
  • Ağ ve İnternet’e tıklayın.
  • Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne tıklayın.
  • Sol bölmede Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir’e tıklayın.
  • Windows 10’u internete bağlayan ağ arayüzüne sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin.
  • İnternet Protokolü Version 4 (TCP/IPv4) seçin ve işaretleyin.
  • Özellikler butonuna tıklayın.
  • Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçin. (DNS ayarlarını elle belirleme seçeneğini seçerseniz cihaz DHCP sunucusundan (yönlendirici) TCP/IP adresini almaya devam eder.)
  • Tercih ettiğiniz ve alternatif DNS adreslerinizi yazın. (En güvenli DNS adresleri Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4), OpenDNS (208.67.222.222 - 208.67.220.220), Cloudflare’dan (1.1.1.1 - 1.0.0.1) birini tercih edebilirsiniz.)

Öneri: Tamindir DNS Değiştirici yerine ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yasaklı sitelere giriş programı Hotspot Shield'i da bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.