Windows 10 Mobile İnternet Kotalarını Kaldırıyor

Windows 10 Mobile’ın internet kotalarını uygulama indirmelerde yok sayacağı bildirildi.

Windows 10 Mobile İnternet Kotalarını Kaldırıyor

Windows 10 Mobile'ın son güncellemesiyle beraber, operatör kotalarının uygulama indirmelerinde artık sorun olmayacağı bildiriliyor.  

Çoğunlukla birçok operatörün internet paketinde yer alan “download kotaları” Windows 10 Mobile için sorun olmaktan çıkacağa benziyor. Operatörlerin paketlere uyguladıkları sınırlamaları Windows 10 Mobile’ın aştığı konuşuluyor. Microsoft’un özellikle yüklü güncellemelerde ve Windows 10 Mobile ile ilgili çeşitli ağır uygulamalarda kullanıcı kotasını harcamadan indirme yapması söz konusu olabilecek. Windows 10 Mobile bu tür belli ağırlıktaki uygulama ve güncellemeler için operatör kota sınırlarını yok sayabilecek. Bu durum internet üzerinden film seyrederken ya da müzik dinlerken geçerli olmayacak.

Son yapılan Windows 10 Mobile güncellemesi ile bazı uygulamalarda operatör kotalarına takılmadan indirme yapıldığı dikkati çekiyor. Microsoft konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil, ancak bu tür bir özelliğin kullanıcıları çok rahatlatacağı da kesin.

Microsoft bir açıklama yapmadığı için bu özellik henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak son güncellemeyi deneyenler bazı ağır uygulamaların kotalarından düşülmediğini rapor ettiler. Örneğin, Windows 10 Mobile üzerinde oynanan Asphalt 8 oyununun 850 MB'lık indirilmesi işlemi kotalarda görünmedi. 

Windows 10 Mobile güncellemeleri hakkında gelişmeleri Windows 10 Mobile 10136 Sürümünde Final Esintileri haberimizde takip edebilirsiniz.

Microsoft Yeni Windows 10 Mobile Ön İzleme Sürümü Yayınladı

Windows 10 Güncelleme Planları Belli Oldu. Kim, Hangi Sırayla, Nasıl Güncellenecek?

YORUMLAR