Windows 10'da Kullanabileceğiniz En İyi Antivirüs Programları Belli Oldu

Eğer Windows 10 işletim sistemine geçiş yaptıysanız ve eski işletim sisteminizin üzerine temiz bir sayfa açtıysanız sisteminizin aynı temizliği koruması için bir antivirüs yazılımı kullanmanız kaçınılmaz oluyor.

Windows 10'da Kullanabileceğiniz En İyi Antivirüs Programları Belli Oldu

Eğer Windows 10 işletim sistemine geçiş yaptıysanız ve eski işletim sisteminizin üzerine temiz bir sayfa açtıysanız sisteminizin aynı temizliği koruması için bir antivirüs yazılımı kullanmanız kaçınılmaz oluyor. Piyasada birçok farklı güvenlik firması tarafından geliştirilen birçok farklı güvenlik yazılımı bulunuyor. Bu antivirüs yazılımlarından kimileri ücretliyken, kimileri de ücretsiz olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Bu durum da akla ücretsiz antivirüs yazılımlarının yeteri kadar koruma sunup sunmadığı sorusunu getiriyor. Bu sorunun cevabını verebilmek için ise yapılan araştırmaları incelememiz gerekiyor.

Almanya'da faaliyet gösteren Av-Test adlı bir firma antivirüs programlarının ne kadar verimli çalıştıklarına dair yaptığı testlerde Windows 10 için ilginç sonuçlar elde etmiş. Eylük ve Ekim ayları boyunca yapılan testlerde ücretsiz bir antivirüs çözümü olan Avira testin lideri olarak karşımıza çıkıyor. Avira birincilik kürsüsünde tek başına da değil, Bitdefender, Kaspersky ve Norton antivirüs yazılımları Avira'yla aynı puanı yakalamışlar:

Avira'nın geçtiğimiz senelerde yapılan antivirüs testlerine göre büyük bir gelişme elde ettiği söylenebilir; çünkü firma daha önceden genelde orta sıralarda yer alıyordu. Microsoft'un kendi antivirüs çözümü ise geleneğini bozmuyor ve yine listenin alt sıralarında yer alıyor.

YORUMLAR