Windows 8.1 Preview (Önizleme)

Windows 8.1 Preview (Önizleme)

kullanıcı

Windows 8.1 Preview yani önizleme sürümü işletim sistemini önceden denemek isteyenler için büyük bir fırsat.

Windows 8.1 Microsoft'un kullanıcılara sunmaya hazırlandığı en yeni işletim sistemi ve resmi olarak piyasaya sürülmeden önce deneme şansı elbette isteyenlere veriliyor. Preview yani önizleme adı verilen bu Windows 8.1 sürümü, içerisindeki tüm hatalardan ayıklanmamış bir şekilde yayınlansa da kullanıcılardan gelen bu hata geribildirimlerine göre final sürümü hazırlanacak ve 2013 sonbahar aylarında yayınlanacak.

Bu sürümde en çok dikkat çekenlerden bir tanesi artık metro arayüzünün çok daha düzenlenebilir bir hale gelmesi. Renk seçeneklerinden tutun da desenlere kadar pek çok yeni tasarım özellikleri barındıran metro arayüzünü kullanmak eskisine nazaran daha keyifli hale gelmiş.

Başlat butonunun da geldiğini görebildiğimiz yeni Windows 8.1'deki bu başlat butonu her ne kadar eski Windows sürümlerdeki işlevleri göstermese de görev çubuğunun sol alt köşesindeki boşluğun giderilmesini sağlamış. Ayrıca artık varsayılan olarak açılışta masaüstüne direkt geçiş yapabilme imkanımızın olması metro arayüzüne giriş yapmayı sevmeyenler için bir avantaj haline gelmiş.

Uygulamalarda da ufak tefek güncellemelerin yer aldığı Windows 8.1 Preview sürümünü indirdikten sonra kurarken şu lisans kodunu girmelisiniz: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F