Windows Movie Maker

Windows Movie Maker

kullanıcı
  • Lisans DENEME SÜRÜMÜ
  • TOPLAM İNDİRME 475,420
  • DOSYA BOYUTU 137.3 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Microsoft

Windows Movie Maker, videolarınızı düzenlemek için tüm gerekli araçları sunan hem ücretsiz hem de detaylı bir film editörü.

Windows Movie Maker, video düzenleme ve film oluşturma kelimeleri geçtiğinde uzun yıllar boyunca aklımıza ilk gelen programlardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıllar içerisinde kendini sürekli geliştiren programın, günümüzde çok fazla alternatifi olmasına rağmen halen Microsoft'un bir ürünü olarak kullanıcıların kendi filmlerini oluşturmalarını sağlıyor.

Windows Movie Maker Nasıl Kurulur?

Eski zamanlarda pek rakibi olmayan Movie Maker, şimdilerde daha çok yeni başlayanlar tarafından kullanılıyor fakat aslında video düzenleme işlemleriniz için gerekli tüm araçları sunuyor. Eğer çok profesyonel video düzenleme işlemleri yapmanız gerekmiyorsa, hala Windows Movie Maker'ı tercih etmenizi tavsiye ederim.

Tüm fotoğraf ve videolarınızı içeriye aktararak filmlerinizi oluşturma imkanı sunan program, video düzenlerken gerekli olan kesme, kırpma, hızlandırma, yavaşlatma vb. tüm temel araçları da sizlere sunuyor. Böylece filmlerinizi oluştururken istediğiniz işlemleri yapabiliyorsunuz. Bir çok farklı yöntem sunan Windows Movie Maker'ı kullanmayı bilmiyorsanız Microsoft'un resmi sitesi üzerinden destek alabilirsiniz. Böylece zamanla Movie Maker ustası olup filmlerinizi hem daha hızlı hem de çok daha kolay düzenlemeye başlayabiliyorsunuz.

Filmlerinizi oluştururken ayrıca hazırladığınız ses dosyalarını filmlerinize ekleyebilmek mümkün. İstediğiniz ses dosyasını oluşturduktan sonra Movie Maker ile düzenleyerke sonrasında yine Movie Maker üzerinden filminize ekleyerek, oluşturacağınız filme hayat verebilirsiniz. Kulağa çok önemli gelmese de sesler, videolar için en önemli detaylardan bir tanesi. Bu nedenle oluşturacağınız film ve videoların seslerine önem vermeniz yararınıza olacaktır.

Tüm işlemler tamamlandığında, yani filminizi Windows Movie Maker ile oluşturduğunuzda program üzerinden online olarak filminizi paylaşabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız, aile bireyleriniz ve iş çevrenize kolayca web üzerinden erişmenizi sağlayan Windows Movie Maker, böylelikle emek saretmeden oluşturduğunuz videoları herkesle kolayca paylaşma imkanı sunuyor.

Programın son sürümü olan Windows Movie Maker 12 indirmek için tek yapmanız gereken indir tuşuna basmak. İndirdiğiniz dosya ile birlikte Windows Temel Parçalar 2012'yi de yükleyebilirsunuz. Windows Movie Maker bu parçalara dahil olduğu için paketin içerisinde yer alıyor. Dilerseniz yükleme esnasında özel yüklemeyi seçerke istemediğiniz programların işaretlerini kaldırıp yüklenmemelerini sağlayabilirsiniz.

Not: Windows 10'da Movie Maker artık indirilememektedir. Windows Temel Parçalar 2012'nin parçası olan Windows Movie Maker, Microsoft sunucularından indirilememektedir ancak Tamindir üzerinden indirebilirsiniz.

ARTILAR

Kolay kullanım

Gelişmiş ve güçlü

Ücretsiz