WorldWide Telescope

WorldWide Telescope

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 60,487
  • DOSYA BOYUTU 39.9 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Microsoft

Bilimadamlarının şu ana kadar keşfedebildiği uzayı bilgisayarınızda görmek istiyorsanız bu sanal teleskopu kullanarak uzayın derinliklerine seyahat edebilirsiniz. Nasa'nın çektiği görüntüleri barındıran WorldWide Telescope ile uzayı bi

Microsoft firmasının yeni geliştirdiği WorldWide Telescope ile artık amatör, profesyonel farketmeksizin tüm uzay meraklıları gökyüzünü bilgisayarlarından dolaşabilecekler. Nasa'nın bilimsel teleskopları olan Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla Chandra X ışını gözlemevinden elde edilmiş görüntüleri bilgisayarınıza getiren bu program sayesinde bilgisayarınız üzerinden gökyüzünü dolaşabileceksiniz.

Uzayda şimdiye kadar keşfedebildiğimiz tüm yerlere, bulutsulara, supernova patlamalarına yakınlaştırma (zoom) yaparak göz atabileceksiniz. Ve aynı zamanda bunlarla ilgili bilgiler de edinebileceksiniz.

İsterseniz de Mars'ta bulunmuş olan Opportunity modülünün çektiği fotoğraflar ile Mars'a göz atabilirsiniz. Amatör veya profesyonel hiç farketmez herkesin kullanabileceği bu program ile uzay, yıldızlar, gezegenler bilgisayarınıza geliyor. Ayrıca dünyayı ve dünya üzerindeki her yeri görüntüleyebileceğiniz bu program ile Microsoft, Google Sky'a bir rakip çıkartmış durumda.

Önemli! Program kurulumu için .NET Framework 2.0 gereklidir.