Yeni iPhone'da Kulaklık Girişi Olmayacak mı?

Apple'ın her yeni ürününde çeşitli denemeler yaptığı ve ürünleri daha ince hale getirmeyi başardığı ortada. Ancak bu değişimler bazen kullanıcıların tepkisini de alabiliyor ve şirket bilhassa bağlantı noktaları konusunda oldukça mimli. Kendine ait girişl

Yeni iPhone'da Kulaklık Girişi Olmayacak mı?

Apple'ın her yeni ürününde çeşitli denemeler yaptığı ve ürünleri daha ince hale getirmeyi başardığı ortada. Ancak bu değişimler bazen kullanıcıların tepkisini de alabiliyor ve şirket bilhassa bağlantı noktaları konusunda oldukça mimli. Kendine ait girişler ve bağlantı noktaları kullanan Apple, maalesef iPhone'un yeni sürümlerinde yine kullanıcıları kızdıracak bir adım atacak gibi görünüyor.

MacOtakara adlı yabancı bir kaynak, yeni iPhone'da 3.5 mm'lik standart kulaklık girişlerinin ortadan kaldırılacağını ve lightning portunun yeni cihazlarda kulaklık bağlantısını sağlamak için kullanılacağını belirtiyor. Tabii ki bu durum pek çok teknoloji meraklısı tarafından Apple'ın yeni ara bağlantı cihazları satmak isteği yönünde dedikoduları da doğurmakta gecikmedi.

Zira standart kulaklıkları iPhone'larına bağlamak isteyen kullanıcılar, bu durumda bir bağlantı aparatı almak zorunda kalacaklar. Lakin beklenen bu değişikliğin bir sebebi de var. Lightning portunun ses için de kullanılmaya başlamasıyla birlikte iPhone 7'nin 1 mm daha incelmesi mümkün olacak. Son yıllarda akıllı cihazların ne kadar ince o kadar iyi politikasına dahil olmaları, şirketlerin bu konuda oldukça radikal adımlar atmalarına neden oluyor.

Fakat lightning portu ile kulaklık bağlantısının işlevsel anlamda faydalarının olması da yakın bir ihtimal. Böylece kulaklık bağlandığında çeşitli uygulama işlevlerinin çalışması, kulaklıktan komut verme gibi pek çok yeni işlev bizleri bekliyor da olabilir. Lakin bütün bu 3.5 mm kulaklık girişinin kalkması konusunun henüz oldukça spekülatif olduğunu belirtmeden de geçmeyelim.

Önümüzdeki aylarda bu konuda ortaya çıkacak gelişmeleri resmi ağızlardan duyma imkanımız olacaktır.

Apple, iPhone 7'de Yer Vereceğini Söylediği Önemli Bir Özellikten Vazgeçti

YORUMLAR