16 Yaşından Küçüklere Facebook Yasağı Geliyor

Facebook, Instagram, Snapchat ve benzeri çevrimiçi sosyal faaliyetler için ebeveynlerinden izin almak zorunlu olabilir.

16 Yaşından Küçüklere Facebook Yasağı Geliyor

16 yaşından küçükler bundan böyle e-posta, Facebook, Instagram, Snapchat ve benzeri çevrimiçi sosyal faaliyetler için ebeveynlerinden izin almak zorunda kalacaklar.

Ancak bu henüz yürürlüğe girip girmeyeceği tartışmalı bir durum ve İngiltere'de hararetle tartışılıyor. İngiltere'de ergen çağlardaki gençlerin sosyal medya üzerinden olumsuz etkilendiği ve bireysel psikolojik gelişmelerinin bozulduğu konuşuluyordu. Bunun sonucu olarak 16 yaşından küçüklerin Facebook, Snapchat, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına girebilmeleri için ailelerinden izin alması gerekliliği yasallaşabilir. Bu durum ne kadar etik ne kadar değil uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Çünkü 16 yaşından küçüklerin kendilerine ait bir özel yaşamları olma hakkı tamamen ellerinden alınmış oluyor. Öte yandan sosyal medya servislerine üye olabilmek için 13 yaş sınırı olduğunu da unutmamak gerek.  

Sosyal medya servislerinin yaratabileceği tehlikeler arasında en sıkıntılı olanı, elektronik iletişim yoluyla kasıtlı ve tekrar eden bir şekilde zarar verme anlamına gelen siber zorbalık olarak gösteriliyor. Yasa tasarısının amacı 13-16 yaş arası gençlerin internetin buna benzer karanlık tarafından korunması amacını güdüyor.

Çocuklu Aileler Instagram'ı Yasaklamalı mı?

Ergenlik ve Sosyal Medya Kullanımıyla İlgili Dikkat Çekici Detaylar

YORUMLAR