2013 Yılının En İyi Oyunları Belli Oldu!

VGX 2013'te 2013 yılının en iyi oyunları belirlendi. Kazananlar yazımızda

2013 Yılının En İyi Oyunları Belli Oldu!

2013 yılının en iyi oyunu olmaya aday oyunların değerlendirildiği VGX 2013'te kazananlar belli oldu. Yılın oyunu, en iyi FPS oyunu, en iyi yarış oyunu gibi farklı kategorilerin yer aldığı değerlendirme listesinde GTA 5'in birden fazla ödül alması beklenenden farklı bir çizgi oluşturmadı. Dilerseniz ödül sahibi oyunlara göz atalım:
Yılın Oyunu:

Yılın oyunu ödülünün sahibi GTA 5 oldu. GTA 5 bu alanda BioShock Infinite, Super Mario 3D World, The Last of Us ve Tomb Raider ile yarışıyordu. GTA 5'in sunduğu çeşitlilik, özgürlük ve eğlencenin bu oyunu birinci sıraya taşıması ise oldukça doğal bir sonuçtu.

En İyi FPS Oyunu:

Bu ödülün sahibi ise BioShock Infinite oldu. Kuvvetli senaryosu ve hikaye anlatımıyla öne çıkan Bioshock sersinin yeni oyunu bu alanda Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts ve Metro: Last Light gibi oldukça dişli rakiplere sahipti. 

En İyi Aksiyon-Macera Oyunu:

Assassin's Creed 4: Black Flag bu ödülün sahibi oldu. Oyunun bu alanda GTA 5, The Last of US ve Tomb Raider'ı elemiş olması ise ayrı bir başarı. Assassin's Creed 4: Black Flag gerçekten de bu ödülü hakeden bir adaydı; oyunun sunduğu geniş açık dünya, inanılmaz eğlenceli deniz savaşları, kuvvetli atmosferi ve korsan temasını çok iyi işliyor oluşu bu oyuna ödülü kazandıran öğeler oldu.

En İyi Yarış Oyunu:

2013'ün en iyi yarış oyunu Xbox One için özel olarak yayınlanmış Forza Motorsport 5 oldu. Forza Motorsport 5'in rakipleri ise F1 2013, Grid 2 ve Need for Speed Rivals'tı.

En İyi PC Oyunu:

Bu ödülün sahibi Gone Home oldu. Ayrıca en iyi bağımsız yapım ödülüne de sahip olan Gone Home Battlefield 4, Papers, Please ve The Stanley Parable ile yarışıyordu.

En İyi PlayStation Oyunu:

The Last of Us, GTA 5, Rayman Legends ve Tomb Raider'ı eleyerek bu ödüle sahip oldu.

En İyi Xbox Oyunu:

Brothers: A Tale of Two Sons bu ödülü almaya hak kazandı. Oyunun rakipleri ise BioShock Infinite, GTA 5 ve Tomb Raider'dı.

En İyi RPG Oyunu:

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Fire Emblem: Awakening ve Pokemon X/Y ile karşılaşarak bu ödülün sahibi oldu.

En İyi Dövüş Oyunu:

Mortal Kombat'ın yapımcısı tarafından geliştirilen Injustice: Gods Among Us bu ödülü kazandı. Oyunun rakipleri Divekick, Killer Instinct ve Tekken Revolution'du.

En İyi Spor Oyunu:

Ödülü kazanan NBA 2K14,FIFA 14, MLB 13: The Show ve NHL 14'ü bu alanda eledi.

En İyi İndirilebilir İçerik:

Far Cry 3: Blood Dragon

En İyi Oyun Müziği:

GTA 5

Yılın En İyi Stüdyosu:

Naughty Dog

Hayranlar Tarafından Belirlenen En Çok Beklenen Oyun:

Ödüle sahip olan Titanfall, Destiny, South Park: The Stick of Truth, The Witcher 3 ve Watch Dogs'tan daha çok ilgi uyandırıyormuş.

Assassin's Creed Pirates Çıktı!

YORUMLAR