6. Nesil Apple iPod Touch Teknik Özellikleri ve Fiyatı

6. nesil Apple iPod Touch çıktı. İşte teknik özellikleri ve Türkiye satış fiyatı.

6. Nesil Apple iPod Touch Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Apple’ın 64 bitlik iPod Touch modeli çıkarma hazırlığında olduğunu geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Aradan fazla geçmeden sevindirici haber Apple’dan geldi. 2012’den beri güncellenmeyen iPod Touch, hem donanım olarak yenilendi, hem de çok daha fazla renk seçeneğiyle karşımıza çıktı. İşte yeni 6. nesil iPod Touch’ın teknik özellikleri ve Türkiye satış fiyatı.

Apple’ın en son Ekim 2012’de güncellediği iPod Touch modeli oldukça uzun bir zamanın ardından tamamen yenilenmiş olarak karşımıza çıktı. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın böyle bir sürpriz yapacağını biliyorduk ve oldukça heyecanlanmıştık. Beklentiler bugün son buldu ve 6. nesil iPod Touch, Türkiye Apple Store’da da yerini aldı.

Yeni iPod Touch, her ne kadar tasarım olarak eski iPod Touch modelinden çok büyük farklılıklar göstermese de içi yani donanımı tamamen yenilendi. 4 inç 1136 x 640 çözünürlüklü Multi-Touch IPS teknolojisini kullanan ekrana sahip olan yeni iPod Touch’da dikkat çeken en büyük yenilik işlemci ve kamera tarafında. İşlemci olarak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde kullanılan A8 işlemci tercih edilmiş. Apple’a göre yeni iPod Touch eski modelden 6 kat daha hızlı çalışıyor ve grafikler de 10 kat daha hızlı. Yeni grafik işlemcinin avantajını üst seviye oyunlarda göreceğinizi tahmin etmişsinizdir. Kamera tarafında ise çözünürlüğün 8 megapiksele çıkarıldığını ve yeni kameranın Apple’ın görüntü sabitleme özelliğini desteklediğini belirtelim. Ön yüz kamerası Apple’ın deyimiyle FaceTime kamerasında da iyileştirme var. Daha büyük sensöre sahip FaceTime kamerası daha iyi selfie’ler ve görüşmelere imkan tanıyor. Bu kameranın HDR’ı desteklediğini ve seri çekime izin verdiğini belirtelim.

Gümüş, altın, uzay grisi, pembe, mavi ve kırmızı renk seçenekleriyle gelen yeni iPod Touch’ın Türkiye satış fiyatı ise 16GB model için 699 TL, 32GB model için 879 TL, 64GB model için 1049 TL, 128GB model için 1399 TL olarak belirlenmiş. Yeni iPod Touch’ları Türkiye Apple Store’dan an itibarıyla satın alabiliyorsunuz.

YORUMLAR