AMD - Intel Savaşlarında Kaybeden Taraf Belli Oldu

2015 yılının ilk iki çeyreğinde AMD rakibi Intel'e karşı bir varlık gösteremediği gibi ağır kayılar yaşıyor.

AMD - Intel Savaşlarında Kaybeden Taraf Belli Oldu

2015 yılının ikinci çeyreğinden AMD yenik çıktı. AMD’nin açıkladığı 2015 2’inci çeyrek rakamları şirket tarafından “ürkütücü” olarak yorumlandı.

AMD’nin 2015’in ilk 6 ayında 1 milyar dolar zarar açıklaması, yılın dev üretici için hiç de umulduğu gibi gitmediğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor. AMD’nin yeni açıkladığı rakamlar, geçen yıla oranla yüzde 35 daha çok kayıp yaşadıklarının da bir göstergesi oldu. Bu kayıp sadece işlemci üretim bandı için geçerli.

Ancak, Grafik işlemciler kulvarında da AMD’nin çizdiği tablo çok iç açıcı değil, hatta bir felaketin habercisi. Grafik işlemci üretim bandında AMD yüksek oranlarda zarar etmiş görünüyor. Yarı iletken teknolojisinin desteği olmasa AMD’nin tüm karı, geçen seneye oranla toplamda yüzde 72 kayıp yaşıyor.

Computer World.com web sitesinin haberine göre, AMD 2015 yılının ilk 6 ayında resmen hezimete uğramış durumda. Özellikle AMD grafik işlemci departmanının başına geçen ve hakkında büyük umutlar beslenen Jim Anderson’un da, şirketi bu çöküşten kurtaramamış olması dikkati çekiyor.

AMD bu rakamlarla pazardaki güvenini de sarsmış oldu. Açıklanan rakamlardan sonra AMD pazarda bulundurduğu stok ürünlerinin fiyatını yüzde 5 kadar aşağı çekmek zorunda kaldı. 2015 yılının ikinci yarısı için AMD’nin elinde yeni bir koz olmadığı da konuşuluyor. 

Samsung AMD'yi Satın Alacak Mı?

AMD Radeon Ekran Kartları Başka Bir Dünya Vaat Ediyor

AMD Radeon 300 Serisi Ekran Kartlarının Fiyatları Sızdırıldı

YORUMLAR