AMD Radeon Ekran Kartları Başka Bir Dünya Vaat Ediyor

AMD'nin yeni ekran kartlarıyla bizi 2016’dan sonra muazzam bir oyun tecrübesi bekliyor.

AMD Radeon Ekran Kartları Başka Bir Dünya Vaat Ediyor

AMD, tanıttığı yeni ekran kartlarıyla ilgili E3 2015 konferansında açıkladıklarının yarısını bile yaparsa, bizi 2016’dan sonra muazzam bir oyun tecrübesi bekliyor demektir.

E3 2015 Konferanslarında ekran kartlarının boy göstermemesi elbette en doğal şey. Ancak AMD’nin Nvidia ve Intel ile olan rekabetinin hangi boyutlara geldiğini görmek bambaşka bir tecrübe. AMD’nin ekran kartları Xbox One ve PS4 gibi konsolları fethederken Apple’ın 15 inçlik MacBook Pro’suna da güç veriyor. Ancak AMD bu desteğini önümüzdeki yıllarda yeni bir seviye taşıyacak.

AMD, E3 2015’te 2 farklı ve yeni ekran kartı tanıttı. Bundan birkaç gün önce AMD Radeon 300 Serisi Ekran Kartlarının Fiyatları Sızdırıldı haberimizde bahsettiğimiz yeni gelecek olan kartların yanında tanıtılan 2 grafik kartı, geleceğin oyun kartlarının nasıl olabileceği hakkında hem bir fikir veriyor, hem de insanı heyecana sürüklüyor.

Tamamen 4K ve VR (sanal gerçeklik) destekli grafik kartlarıyla pazara giriş yapmaya hazırlanan AMD, şimdiye kadar hiç görmediğimiz AMD Quantum prototipini de E3 2015 konferansında tanıttı. AMD Quantum bir ekran kartından ziyade tek başına bir bilgisayar. 4K görüntü kalitesi, sanal gerçeklik desteği ve muhteşem bir ses sitemiyle satışa hazırlanan AMD Quantum’a sahip olmamız için henüz daha zaman var.

Öte yandan AMD’nin yeni kartlarının hepsi artık Windows 10, DirectX 12 gibi temel alt yapıları destekliyor. R7 300 ve R9 300 kartları Haziranın 18’inden itibaren piyasada olacaklar. AMD’nin yeni ve en üstün grafik kartı R9 Fury ise 24 Haziran’da 649 dolarlık bir etiketle satışa çıkarılacak. Aşağıda AMD Radeon Nao ve AMD Radeon Fury'nin E3 2014 tanıtımını AMD CEO'su Dr. Lisa Su tarafından yapılırken izleyebilirsiniz. 

AMD'den NVIDIA Cephesini Kızdıracak Reklam

Windows 10'un Çıkış Tarihini AMD Ağzından Kaçırdı

YORUMLAR