Android Cihaz Yöneticisi Yenilendi

Android Cihaz Yöneticisi " 'Find My Device' uygulamasının artık cihazların daha faydalı olabilmesine yönelik yeni ve yararlı olabilmesini sağlayacak birkaç yeni özelliği var. Find My Device (eski Android Device Manager) Türkçe adıyla Cihazımı Bul, kayıp

Android Cihaz Yöneticisi Yenilendi

Android Cihaz Yöneticisi " 'Find My Device' uygulamasının artık cihazların daha faydalı olabilmesine yönelik yeni ve yararlı olabilmesini sağlayacak birkaç yeni özelliği var. Find My Device (eski Android Device Manager) Türkçe adıyla Cihazımı Bul, kayıp Android telefon bulma, kilitleme ve silme işlemlerini uzaktan yapmanıza imkan tanıyan ücretsiz bir uygulama olarak hizmet veriyor.

Aslına bakacak olursanız 'Find My Device' yani "Cihazımı Bul" uygulamasının temelleri değişmedi; söz konusu Google hesabıyla ilişkili olan herhangi bir Android cihazın geçerli konumunu veya son GPS noktasını aramak için kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ancak, uygulama yeni özelliklileriyle sorguladığınız telefon aranabilir durumdaysa pil ve Wi-Fi durumunu kontrol etme yeteneğine de kavuştu.

Cihazımı bul uygulaması telefona ulaşılamadığı durumlarda cihazın son konumunu gösterebiliyor. Bu özellik, koltuk minderi altında sıkışmış ya da çalınmış hatta tamamen kaybolmuş bir telefonu ararken son derece faydalı oluyor.

İşte Android Cihaz Yöneticisi hakkında bilmeniz gerekenler. Uygulama tüm Android sürüleri ile uyumlu. (Android 4.4 ve sonrası tavsiye ediliyor)

Nasıl kuruluyor?

Ana ekranınızdan veya uygulama bölmesinden Play Store'u açın. Android Cihaz Yöneticisi'ni  Find My Device) arayın. İlk arama sonucunun yanındaki üç noktaya dokunun ve Yükle'yi seçin. Ya da bu zahmete girmeden aşağıda verdiğimiz bağlantıdan indirerek hemen kurun.

Bu işlemi tamaladınız mı? Daha sonra;

Ana ekranınızdan veya uygulama bölmesinden Aygıt Yöneticisi'ni açın. Google hesabınızda oturum açmak için "Kabul" düğmesine dokunun. Google hesabınızı seçin ve şifrenizi girin. Büyük mavi "Giriş" düğmesine hafifçe dokunun.

Ardından Android Cihaz Yöneticisi"nde oturum açtıktan sonra, bulunduğunuz yerin yanı sıra telefonunuzun markası ve modelini de ekleyin.

Telefonunuzu bulamıyorsanız veya cihazın kullanılamadığını mesajını alıyorsanız, konum servislerinin devre dışı bırakılmış olması muhtemeldir. Çünkü "Android Cihaz Yöneticisi", telefonunuzu izlemek için GPS'i kullanıyor; bu nedenle konum servislerini etkinleştirmek için daha önceden bu ayarı mutlaka açık tutmanız gerekiyor.

Web desteği

Telefonunuzu kaybettiyseniz, Android Cihaz Yöneticisi web sitesinden uzaktan arayabilirsiniz. Android Cihaz Yöneticisi ayarlamak için kullanılan Google hesabında oturum açmanız gerekiyor.

Find My Device Özellikleri:

  • Telefon, tablet ve saatinizin konumunu takip edin.
  • Ses çal ile cihazınız sessizde, titreşimde olsa dahi en yüksek ses seviyesinde çalar.
  • Cihazınızı PIN kodu, desen veya şifreyle kilitleyin. (Kilit ekranına mesaj veya telefon numarası da ekleyebiliyorsunuz.)
  • Cihazınızı tüm verileri kalıcı olarak silin. (SD karttaki veriler etkilenmeyebilir.)

Kayıp ve Çalıntı Telefonlar Nasıl Bulunur ve Sorgulanır

Google ile Kayıp Android ya da iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

YORUMLAR