Android M'nin Resmi Adı Belli Oldu: Marshmallow

Android M'nin resmi adı ve sürümü açıklandı: Android 6.0 Marshmallow.

Android M'nin Resmi Adı Belli Oldu: Marshmallow

Google’ın Mayıs ayında düzenlediği I/O Konferansı’nda tanıttığı Android M işletim sisteminin ne manaya geldiği başka bir deyişle yeni Android’in hangi tatlıyı ifade ettiği ortaya çıktı. Marshmallow birçoğumuzun tahminleri arasındaydı. Yeni Android işletim sisteminin sürümün 5.2 değil 6.0 olacağını da öğrenmiş olduk.

Google’ın geçtiğimiz I/O Konferası'nda tanıttığı Android M’nin Marshmallow tatlısından geldiği resmi olarak açıklandı. Google’ın Twitter üzerinden yeni Android işletim sisteminin duyurusunu yapmasıyla birlikte sosyal medyada çoşku patlaması yaşandı ve tatlı ismi üst üste söylenmeye başlandı. Bu çoşkuyu bir kenara bırakıp Android Marshmallow’un hangi yeniliklerle geleceğini hatırlayacak olursak; Uygulamaların izinleri üzerinde tam kontrol, Google’ın yeni Android Pay mobil ödeme sistemi, USB Type-C desteği ve işletim sistemi genelinde çok sayıda iyileştirmenin yapılacağını biliyoruz. Ayrıca Android M’nin resmi sürüm numarasının 6.0 olduğunu da belirtelim.

Google, Android M’nin Marshmallow tatlısı olduğunu açıkladıktan sonra Android 6.0 SDK’nın final sürümüne ulaştığını ve üçüncü önizleme sürümünü yayınladıklarını açıkladı. Eğer Nexus cihazlara sahipseniz OTA yoluyla Android 6.0 Marshmallow’un tamamlanmış sürümünü yükleyebileceğinizi belirtelim.

Google’ın şu sıralar Android 6.0 Marshmallow yüklü iki yeni Nexus akıllı telefon üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bunlardan biri Huawei’den, diğeri de LG’den (Nexus 5) gelecek. İki telefonun da dahili parmak izi tarayıcısı ile geleceği tahmin ediliyor.

Android M Duyuruldu: İşte Gelen Yenilikler

YORUMLAR