Apple ile Microsoft Arasında Su Tabancası Savaşı Başladı

Apple ile Microsoft arasında su tabancası savaşı başladı. Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Apple ile Microsoft Arasında Su Tabancası Savaşı Başladı

Hatırlar mısınız bilmiyorum, bir süre önce Apple, iOS 10 ile birlikte gelecek emojilerinde yaptığı değişikliklerle ön plana çıkmıştı. Dev teknoloji şirketi silah emojisinin yerini su tabancası emojisi ile değiştirmiş, bunun üzerine uzun mu uzun makaleler yazılmıştı. Şimdi ise Microsoft yeni emojilerini tanıttı ve ilginçtir ki silah emojisi yeniden gündeme geldi. Eskiden oyuncak silah olarak kullanılan emojinin yerini gerçek silah aldı. 

Daha önce bu silah emojisi muhabbetinin tartışılmış olmasına şaşırıyor olabilirsiniz, fakat bu tip şirketlerin yaptıkları değişikliklerin altında bir şeyler aramak bana normal geliyor. Zira en basit oyunda bile "acaba burada neye gönderme yapılmış" diye ister istemez soruyoruz. Apple gerçek silah emojisini değiştirdiğinde bu yüzden çok konuşulmuştu, "savaşa hayır temalı bir mesaj mı veriyor" diye soruldu. Şimdi ise bu değişikliğin tersini Microsoft yapıyor. Oyuncak silah emojisinin yerini gerçek silah alınca insanlar merak edip sordu; Neden?

Microsoft sözcüsünün yaptığı açıklama 2 Ağustos tarihinde yayınlanan Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi'ne bağlandı. Sözcü, "Bizim amacımız küresel standartlarla uyum sağlamak ve önceki emojiler müşterilerimizin beklentileriyle uyuşmuyordu. Kullanıcıların ihtiyaçlarını yansıtan, dijital dünya ile tutarlı bir sistemi oturtmak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Microsoft'un son güncellemesinde yenilenen tek şey elbette bu değil. 1700'den fazla yeni sembolün tanıtılmasının yanı sıra, işletim sistemini daha kararlı hale getiren bir takım değişikliklere de gidildi.

Windows 10 Yıl Dönümü Güncellemesini Buradan İndirin

iOS 10'a Su Tabancalı Emoji Dopingi!

YORUMLAR