Apple iOS 9'un Getireceği 7 Yeni Özellik ve Çıkış Tarihi

Apple iOS 9 hakkında konuşulan değişiklik olasılıkları listelendi.

Apple iOS 9'un Getireceği 7 Yeni Özellik ve Çıkış Tarihi

WWDC 2015 Geliştiriciler Konferansı yaklaşırken Apple iOS 9 hakkında dedikodular artmaya başladı. İşte, Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 9’da olması beklenen özellikler.  

Apple ürünleri veya yazılımları söz konusu olduğu zaman yayılan dedikoduları durdurmak mümkün değil. Belki de hakkında en çok spekülasyon yapılan kuruluş olan Apple’ın şimdi de iOS 9 işletim sistemi özellikleri konuşuluyor. Bakın nelerden bahsediliyor.

iOS 9 kesinlikle yeni bir müzik uygulamasıyla gelecek. 2013’ten bu yana güncellenmeyen iTunes 11 yenilecek ve bu uygulamayla daha uyumlu ve özellikli olacak. Tüm arayüzü değişecek. Spotify ve Pandora gibi rakiplerin üstesinden gelmeye çalışması için pek çok sebebi olduğu söyleniyor.

Android gibi kişiselleştirme olanağı artırılacak. iOS işletim sisteminin en büyük eksikliği olarak gösterilen "kişiselleştirme" özelliği sıkıntısı iOS 9 ile bitiyor. Bu iOS 8 ile giderilememiş, biraz makyajlanmış bir durumdu. Ancak iOS 9 bu özelliği tamamen kullanıcının kontrolüne bırakabilir. İstediğimiz gibi bir arayüz tasarlayabilir ve kullanabiliriz. Bu özelliklik Apple App Store'da artık temalar görebileceğimiz anlamında geliyor.

Siri’nin yetkileri artırılacak.  iOS 9 sadece iPhone’ları bağlayan bir işletim sistemi değil. Tüm Apple platformlarında çalışıyor. iOS 9 ile Siri hangi platformda nasıl davranacağını tanımlayabilen bir altyapıya ulaşacak.

Toplu taşıma uygulaması olacak. Evet, iOS 9 metro, tren, havayolu ve karayolu gibi çoklu ulaşım ağlarına ulaşabilen bir uygulamayla gelecek. Bu uygulama bilet fiyatlarından, sefer saati değişikliklerine kadar hemen her şeyi kontrol ederek bize bildirecek. Bir noktadan bir noktaya nasıl gidilebileceği hakkında çözümler önerebilecek.

Safari eklentileri tarayıcı açmadan da çalışabilecek. iOS 9 uygulamalardan ziyade eklentilere de sahip olacak. Eklentiler uygulama olarak değil, ayarlar kısmında görüntülenecekler.

Kesinlikle iOS 8’de yaşanan hiçbir sıkıntı iOS 9’da yaşanmayacak. Mükemmel bir performansı olacak. Daha hızlı ve az RAM tercih eden bir algoritmaya sahip olacak.

Tasarımı daha modern, daha kullanıcı dostu ve aynı zamanda sadeliğiyle öne çıkacak.

iOS 9’un 10 Kasım 2015 tarihinde çıkacağı konuşuluyor. Bu listeye eklenen ya da Apple tarafından resmi olarak açıklanabilecek değişiklikleri sizlerle anında paylaşacağız. 

iOS 9 Sızdırıldı, Siri Tamamen Yeniden Yaratılıyor

Apple iOS 9'un Özellikleri Sızdırıldı, Değişiklikler Büyük

YORUMLAR