Apple, iPhone Kullananların DNA'sının Peşine Düşüyor

Apple, iPhone ile DNA testi yapabilecek bir uygulama sunmaya hazırlanıyor.

Apple, iPhone Kullananların DNA'sının Peşine Düşüyor

Daha önce bu tür bir haber Google için çıkmıştı. Dev teknoloji şirketlerinin nu tür girişimleri olabileceği hep bir komplo teorisi olarak kaldı. Ancak bu kez Apple, iPhone ile bu konuda daha ciddi bir atım atmaya hazırlanıyor gibi.

Apple iPhone üzerinde kullanıcılarının DNA testi yapabileceği uygulamalar geliştirilebilmesi için ABD tıbbi araştırma, geliştirme kurumları ve uygulama geliştiricilerle bu konuda çalışmalara başladı bile. Tıbbı bir sorgulama uygulaması içine dahil edilmesi düşünülen DNA testi, tükürük örnekleri ya da kan damlalarının özel bir aparatla iPhone bağlanarak çözümlenmesini sağlayacak. Apple iPhone bu şekilde kan şekeri ölçebilen üçüncü parti tıbbi gereç ve uygulamalara hali hazırda zaten sahip. Ancak işi DNA çözümlemeye kadar ilk defa taşıyor olacak.

Öte yandan DNA testi uygulamalarının kullanıcı veri tabanlarında toplanarak sınıflandırılması hakkında pek çok komplo teorisi de var. ABD ulusal kimliğinin başkalaştırma, ötekileştirme ve sınıflandırılmasına yol açabileceği savunulan bu uygulamanın son derece ürkütücü olduğunu savunanlar da az değil.

Yonga Yerleştirilmiş Sentetik Organlar Hayvan Testlerine Son Verecek

Wi-Fi Bağlantılı Sentetik - Biyonik Göz Mucizeler Yaratacak

Google'ın En Umut Veren Robotu

YORUMLAR