Apple Savaşında Facebook, eBay ve Google Samsung'a Destek Verecek

2012'de Apple'a tazminat ödemeye mahkum olan Samsung, davayı yeniden açıyor, müttefik olarak Facebook, eBay ve Google'ı da yanına alıyor.

Apple Savaşında Facebook, eBay ve Google Samsung'a Destek Verecek

2012 yılında Apple’ın Samsung’a karşı açtığı bir davanın sonunda tazminat ödemeye mahkum olan Samsung, davayı yeniden açıyor. Bu sefer Facebook, eBay ve Google gibi kuruluşları da müttefik olarak yanına alıyor.

2012 yılında bazı uygulamaların ve tasarımların tamamen iPhone’dan çalınmış olduğunu iddia eden Apple, konuyla ilgili olarak Samsung’u dava etmiş ve bu davayı kazanarak 929 milyon dolar tazminata hak kazanmıştı. Mahkeme daha sonra bu para cezasını 382 milyon dolara düşürerek Samsung'un aleyhine bu kararı yeniden onamıştı. (Samsung Apple ile Anlaşmayacağını Açıkladı)

Samsung şimdi yüksek mahkemeye başvurarak bu kararın temyiz edilmesine çalışıyor. Bu yeni girişiminde ise yalnız değil. Dünyanın önce gelen yazılım firmalarıyla koalisyon yapıyor.

Koalisyonun özünde, Apple’ın 2012’de iddia ettiği gibi söz konusu ihlal durumunun 2013 ve 2014 yıllarında da farklı marka ve uygulamalarda yer aldığı konusu ele alınacak. Bu duruma rağmen Apple’ın bunlara bir tepki göstermediği Facebook, eBay ve Google tarafından da belgelenerek Samsung’a destek olunacak. Aynı konuyla ilgili Google ve HTC'nin Samsung ile beraber daha önce de bir dava girişimi olmuştu. (Google, HTC ve Samsung Apple'a Patent Savaşı Açıyor)

Samsung konuyla ilgili detaylı bir dosyayı 1 Temmuz’da ABD mahkemesine sundu. Şimdi arkasına aldığı yeni şahitleriyle duruşma tarihinin belirlenmesini bekliyor. Apple davanın yeniden açılmasını talep eden Samsung’un bu talebi ve sözü geçen koalisyon hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Samsung Apple'ı Bildirim Merkezi Nedeniyle Dava Etti

Samsung Apple'a Karşı Biraz Ürkek Davrandı, Bakın Ne Yaptı!

Samsung'a Göre Apple Onu Taklit Ediyor

YORUMLAR