Apple’a 348 Milyon Dolar Vergi Borcu Cezası

Apple İtalya’da 348 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi.

Apple’a 348 Milyon Dolar Vergi Borcu Cezası

Büyük şirketin derdi büyük olur derler ya, Apple’ın İtalya’da 350 milyon dolara yakın vergi cezası ödemesi de bu kategoriye alınabilir.

Apple İtalya’da 348 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi. İtalya’da 2008 ile 2013 yılları arasında hesaplarındaki karışıklık nedeniyle az vergi beyan edip eksik ödeyen Apple, Milan mahkemelerince 348 milyon dolar cezalı vergi borcu ödemeye mahkum oldu.

Elbette bu haber Apple’ın İtalya’da vergi kaçırdığı anlamına gelmiyor. Ancak dev şirketin 5 sene boyunca bu yanlışlığı gözden kaçırmış olmasının bedelinin ağır olduğunu görmek mümkün. Tim Cook vergi ödemeleriyle ilgili olarak daha önce ABD’de verdiği bir röportajda “biz vergimizi kuruşuna kadar öderiz, ödememezlik etmiyoruz” gibi bir demeç vermişti ama görünen o ki, yanlış hesap İtalya’dan dönebiliyor.  

İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre, İtalya2da yabancı yatırımların ödemek zorunda olduğu yüzde 27.5’luk vergi oranı Steve Jobs zamanında gerçek beyanlarla ödenmemiş.

Öte yandan, Apple Avrupa’nın ağır vergi mevzuatı altında sorunlar yaşayan ilk ABD menşeli şirket değil. Apple’dan yapılan açıklamaya göre şirket bu borcu cezayı en kısa zamanda ödeyecek. 

Apple ile Samsung Tamamen Bağlarını Koparıyorlar!

Apple Savaşında Facebook, eBay ve Google Samsung'a Destek Verecek

YORUMLAR