Apple'a Patent Davasından Dolayı 2 Milyar Dolar Ceza!

ABD merkezli Apple şirketi, Nokia'nın haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davayı kaybetti. Dava sonucu olarak, Apple, Nokia'ya 2 milyar dolar rekor bir para ceza ödedi.

Apple'a Patent Davasından Dolayı 2 Milyar Dolar Ceza!

ABD merkezli Apple şirketi, Nokia'nın haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davayı kaybetti. Dava sonucu olarak Apple, Nokia'ya 2 milyar dolar rekor bir para cezası ödedi.

Geçtiğimiz yıl Nokia, Apple'ın ABD ve Avrupa Birliği’nde 32 adet patenti ihlal ettiğini iddia ederek mahkemeye gitmişti. Mahkemede iPhone'larda, Nokia'ya ait olan patentlerin kullanıldığını öne sürmüştü. Bu iddiaya yanıt olarak Apple cephesinden gelen açıklama "Nokia'ya patentlerinin ödemesini her zaman yaptık ama Nokia artık fahiş fiyatlar istiyor." olmuştu. Geçtiğimiz günlerde imzalanan bir lisans anlaşmasının sonucunda dava kapanmış oldu. Ayrıca anlaşmaya göre Apple 2 milyar ceza ödemek zorunda kaldı.

Yapılan lisans anlaşması çerçevesinde Apple'ın Nokia'ya dijital sağlık, optik ağ ve IP yönlendirme konusunda yardımcı olması gerekecek. Yani dava bitmesine rağmen, şirketlerin arasındaki anlaşma bir süre daha devam edecek.

Nokia tarafından yapılan açıklamada, ihlal edilen bu patentlerin; yazılım, video kodlama, yonga setleri, ekran, ve anten ile ilgili olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında ise, 'Apple, iPhone 3GS’in çıkışından bu yana bizim haklarımızı kullanmaya devam ediyor ve istediğimiz ödemeyi yapmıyor.' sözlerinine yer verildi.

Apple, VPN Uygulamalarını Çin'deki App Store’dan Kaldırıyor

Nokia'dan Giriş Seviyesi Telefon: Nokia 2!

YORUMLAR