Apple'ın iPhone Değilse, iPhone Değildir Kampanyası Kafa Karıştırdı

Apple’ın yeni iPhone reklam kampanyası biraz kafa karıştırıcı bulundu ama özünde bir mesaj var.

Apple'ın iPhone Değilse, iPhone Değildir Kampanyası Kafa Karıştırdı

Akılı telefon pazarında rekabet arttıkça reklam kampanyaları da birbiriyle yarışıyor. Apple’ın yeni iPhone reklam kampanyası da hem rekabetçi ve bir o kadar kafa karıştırıcı bulundu.

Apple’ın yeni iPhone reklamları tamamen paradokslar üzerine kurulmuş gibi. Daha önceki reklam slogan ve söylemlerinden çok daha farklı bir yöntem kullanan Apple, iPhone reklamlarında bu sefer sebep ve sonuç ilişkileri üzerine gidiyor ve basit ama düşünmeye zorlayan reklam spotları kullanıyor.

Apple reklamın özünde aslında bir akıllı telefon yapmanın bütünleşik bir üretim stratejisi gerektiğini söylüyor. iPhone’ların yazılımından donanımına kadar tek bir üreticiden çıkıyor olmasına özellikle dikkat çekiyor. Bu bütünlüğün telefonu mükemmel kıldığını ve bunun da sürdürülebilir bir kaliteye izin verdiğinin altını çiziyor. Apple’a göre bir telefonun donanımdan yazılıma kadar her şeyinin tek bir inovasyonu merkezinden çıkması, o telefonun bir iPhone olduğu anlamına geliyor. Öyleyse diyor Apple, “Bir telefon iPhone değilse, bir iPhone  değildir”.

Reklamı izleyerek siz de bu derin felsefeye kendinizi bırakabilir, ne anlatılmak istendiğini birkaç dakika düşünebilirsiniz.

Yazılım ve Donanımın Mükemmel Uyumu: Apple iPhone
MOBİL

Yazılım ve Donanımın Mükemmel Uyumu: Apple iPhone

Apple'ın iPhone akıllı telefonlarının uzun yıllardır sektörün hakimi oldukları bir gerçek. İlk iPhone ile başlayan bu macera şu anda 6. sürüm ile devam ediyor ve iOS işletim sisteminin de bu telefonlarla tamamen uyumlu bir şekilde üretilmiş olması, onu diğer akıllı cihaz üreticilerinin oldukça önüne geçiriyor.

Samsung Apple Watch ve iPhone 6 ile Dalga Geçiyor

Samsung Galaxy 6 Serisi, iPhone 6 Serisiyle Yeni Reklamlarında Dalga Geçiyor

HTC'nin Çılgın Reklam Videolarına Robert Downey Jr. Dopingi

YORUMLAR