Asus Zenfone 3'ün Özellikleri Nasıl Olacak?

Asus'un yakında piyasaya sunmaya hazırlandığı akıllı telefonu ZenFone 3'ün teknik özellikleri şekilleniyor.

Asus Zenfone 3'ün Özellikleri Nasıl Olacak?

Asus, akıllı telefon sektöründe ZenFone serisi ile oldukça ilerleme kaydetti. Bu seriye birçok farklı model katan firma, ZenFone 3'ü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Peki ZenFone 3'ün teknik özellikleri nasıl olacak?

Asus yetkililerinden Jonney Shih, ileri gelen teknoloji sitelerinden birisine verdiği röportajda ZenFone 3 ile ilgili önemli ipuçları verdi. Shih, yaptığı açıklamaların en başında ZenFone 3 modelinin yeni USB Type-C portuna sahip olacağını vurguladı. Ardından gelen soru ise "ZenFone 2'de niçin USB Type-C portu kullanılmadı?" oldu. Shih'in bu soruya cevabı ise şöyle oldu: "ZenFone 2 bütçe odaklı bir akıllı telefon, bu sebeple maliyetini çok yükseltmemek adına USB Type-C portunu o modelimizde sunmadık. Bazen diğer firmalardan fazla önde olmak başınıza dertler açabilir. O yüzden akıllı telefon stratejimizin fiyat/performans odaklı ürünler sunmak olduğunu belirtmekte fayda var."

USB Type-C portunu ilk olarak sunan firmalardan birisi Apple idi, bu yılın başlarında 12 inç'lik MacBook modelinde bu portu görmüştük. Ardından OnePlus 2, Google Nexus 5X ve Nexus 6P gibi ürünlerde de bu port kullanılmıştı.

Zenfone 3'ün diğer teknik özellikleriyle alakalı Shih resmi bir açıklamada bulunmasa da tahminler iyice şekilleniyor. Telefonda 4GB'lık bir RAM olması beklenirken, bataryasının ise 3.500 mAh veya 4.000 mAh gibi bir değere sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu da kullanıcıların 1 gün boyunca rahatlıkla akıllı telefonu şarj sıkıntısı yaşamadan kullanabileceği anlamına geliyor. ZenFone 3'te yer alacak olan USB Type-C hem daha hızlı şarj sağlayacak, hem de veri aktarım süresini oldukça kısaltacak.

Asus, ZenFone serisinin rakiplerinin artan kamera kalitelerine de cevapsız kalmayarak ZenFone 3'de oldukça kaliteli kamera lensleri kullanacak. ZenFone 3'ün arka kamerasının 16MP veya 21MP gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olabileceği tahmin ediliyor. Ön kamerada ise 8MP veya 13MP'lik bir lens kullanılması bekleniyor. Telefonun ekranının 2K olması yönündeki beklentiler ise pek mümkün görünmüyor, firmanın Full HD IPS panelle devam etmesi ihtimali çok yüksek.

Asus'un böyle yüksek özelliklere sahip olması beklenen ZenFone 3 modelini 2016 yılının Nisan veya Mayıs ayları civarında tanıtması bekleniyor. Bu akıllı telefonun Türkiye'de Avrupa ile eşzamanlı olarak satışa sunulacağı bilgisi ise meraklılarını sevindiriyor.

YORUMLAR