ATV'nin GTA 4 Şifreleri Gafı Dünya Gündeminde

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz gecesi Türkiye olağanüstü bir olay ile sarsılmıştı.

ATV'nin GTA 4 Şifreleri Gafı Dünya Gündeminde

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz gecesi Türkiye olağanüstü bir olay ile sarsılmıştı. FETÖ tarafından organize edildiği ortaya çıkan darbe girişimi nedeniyle maalesef vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş, kanlı bir gece yaşanmıştı. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlansa da ortaya ülkemizin istihbarat konusunda zayıf olduğu ve devletin önemli kurumlarının FETÖ üyeleri tarafından kontrol edildiği gerçeği çıkmıştı.

Darbe girişimi atlatıldıktan sonra acil önlemler alınması gündeme gelmnişti ve FETÖ ile ilişkisi olan kurum ve şahısların tespit edilmesi için çalışmalara başlanmıştı. Bu çalışmalar kamuoyunun dikkatini çekerken medya kuruluşları da durum ile ilgili özel haberler yapmaya çalışıyordu. ATV televizyon kanalı da bu medya kuruluşlarından bir tanesiydi.

Geçtiğimiz günlerde ATV'de yayınlanan bir haberde FETÖ üyeleri tarafından çöpe darbe ile ilgili evrakların atıldığı iddia edilmişti. Bu iddianın ilginç yönü ise çöpten çıkan evraklar arasında yer alan bir not defterinde GTA 4 Hileleri başlıklı bir not bulunmasıydı.

Bilindiği üzere GTA 4'te tank gibi araçları hileler yoluyla oyunda istediğimiz zaman kullanabiliyor, ihtiyaç duyduğumuzda hileler ile silah ve cephaneyi envanterimize ekleyerek, kahramanımızı iyileştirebiliyoruz. İşte bu hileler ATV'nin yaptığı haberde "darbenin şifresi" olarak nitelendirilmişti.

ATV, Haber İçin Özür Dilemişti

ATV tarafından yapılan haber kısa süre içerisinde sosyal medyada alay konusu olmuştu. Bu durum üzerinde ATV bir açıklama yaparak seyircilerinden ve kamuoyundan özür dileme ihtiyacı hissetmişti.

ATV haberi için özür dilese de bu olay dünya çapında dikkatleri çekti ve birçok farklı platformda yankılanmaya başladı. Reddit gibi platformların yanısıra önemli teknoloji portallarında, medya kanallarında ve internet sitelerinde bu haber eleştirilmeye ve dalgaya alınmaya başlandı.

Aslında olayda tek sorumlunun haberi yapan muhabir olduğu söylenemez. ATV'nin Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından biri olduğu göz önünde tutulursa bu haberin yayına alınmadan önce birkaç defa elden geçirilmiş ve kontrol edilmiş olduğu varsayılabilir. Bu da özür dileme ihtiyacı hissettiren bu durumun genel bir ihmal olduğunu gösteriyor.

Sosyal Medyada Yapılan Darbe Propagandasına Soruşturma Başlatıldı

YORUMLAR