Bakan Uyardı: Korsan Eser Kullananın İnterneti Yavaşlatılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişikliğe giderek korsan kullanımına karşı alınacak önlemleri anlattı.

Bakan Uyardı: Korsan Eser Kullananın İnterneti Yavaşlatılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile telif haklarına yönelik yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulunurken, korsan eserleri kullananların tespit edilmesi durumunda söz konusu kişilerin internet hızlarının yavaşlatılacağını, hatta internet erişiminin yasaklanabileceğini belirtti.

Mevcut 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun genişletilerek, korsan kullanımına karşı yaptırımların ekleneceği yasa tasarısını TBMM, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri ile paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, korsan eser kullananlara internet hızlarının yavaşlatılmasından internet erişinin kesilmesine kadar çeşitli yaptırımların uygulanacağı tedbirleri anlattı.

Taslak halinde olan yasanın yasalaştırılma süreci hakkında da detayları paylaşan Bakan Avcı, taslağın bakanlığın internet sitesinde 30 gün boyunca açık tutulacağını, kamuoyundan ve komisyon üyelerinden gelen önerilere göre son değerlendirmelerin yapılacağını aktardı. Nihayetinde de taslak yasalaştırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek.

Faillerin internet erişiminin kısıtlanması ya da yavaşlatılması hususundaki yaptırımların bireysel olduğunun altını çizen Bakan Avcı, korsan kullanımın tespit edilmesi ile birlikte düğmeye basılacağını söyledi. Ayrıca sanatçıların dijital ortamlardaki haklarını korumak amacıyla da “Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi” kurulması öngörülüyor.

Siber Korsanlar, ABD Hava Kuvvetleri'ni Hacklemek İçin Yarışacak

İnternetten Korsan Film İndiriyorsanız Bu Haber Sizi Çok Üzecek!

YORUMLAR