Bir Hafta Batarya Ömrü Olan Akıllı Telefon Oukitel, İnternete Sızdırıldı

Bir hafta pil ömrüne sahip olduğu iddia edilen Oukitel akıllı telefonun prototipinin görüntüleri internete sızdırıldı.

Bir Hafta Batarya Ömrü Olan Akıllı Telefon Oukitel, İnternete Sızdırıldı

Çinli üretici Oukitel tam bir hafta batarya ömrü olan bir telefon üzerinde çalışıyormuş. Oukitel akıllı telefonun prototipinin görüntüleri internete sızdırıldı. Ancak Oukitel şaka mı yoksa gerçek mi tartışmalar devam ediyor.

Çinli üretici Oukitel, 10 bin mAh gücünde bir batarya setini akıllı bir telefona yerleştirmeyi başardı. Hesaplara göre telefonun normal kullanımda batarya ömrü tam bir hafta sürüyor. Android 5.0 Lollipop kullanacak olan telefonun çıkış tarihi henüz belli değil ancak telefon şu anda piyasada bulunan rakiplerinden biraz daha ağır ve oldukça kalın görünüyor.

Oukitel hala geliştirilen bir akıllı telefon. Hatta çoğunluk böyle bir telefon olmadığını, görüntülerin tamamen uydurma olduğunu iddia ediyorlar ve telefonun bir “şaka” olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Eğer iddialar gerçekse, bu akıllı telefonun prototipi Samsung Galaxy S6 serisinin sahip olduğu özelliklere sahip olacak. Aslında dışarıdan bakıldığında Samsung Galaxy S6 Active çizgilerini andıran Oukitel, daha uzun ömürlü ama biraz kalın Samsung tercih edenler için bir alternatif gibi duruyor. Ama piyasaya çıkmadan bu konuda peşin hüküm vermemek gerek. İnternete sızan görüntüler gerçek ise bu telefonun Asya pazarının dışına çıkması pek muhtemel görünmüyor, çünkü bu kalınlıkta ve büyüklükte bir akılı telefonun pazarda kendine yer edinmesi oldukça zor.

İnternet üzerinde şu anda iki olasılık tartışılıyor; bu 10 bin mAh gücündeki dev pazarda tutarsa Apple, Samsung ve Google’ın tutumu ne olacak. Ama bunları düşünmek için henüz erken sanki.

HTC One M9+ Akıllı Telefon Piyasasının Dengelerini Alt Üst Etmeye Kararlı

Samsung ile Blackberry Evliliğinden SamBerry Doğacak

YORUMLAR