0.facebook Servisi Ücretli Hale Geliyor

Bu zamana kadar ücretsiz olarak kullanılan 0.facebook servisi bazı operatörler tarafından ücretli olarak sunulacak.

0.facebook Servisi Ücretli Hale Geliyor

Facebook’a giriş yapan kullanıcıların yarıya yakını mobil cihazları kullanırken, mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen girişlerin de yoğun bir bölümü 0.facebook.com üzerinden gerçekleşiyor. Ancak bu durum kısa bir süre içinde en azından Türkiye için değişebilir. Zira operatörler kısa bir dönem için ve hatta bir kısmı yarından itibaren 0.facebook.com üzerinden Facebook kullanımını ücretli hale getiriyor.

2010 yılının Mayıs ayında kullanıma sunulan ve ücretsiz iletişim sağlaması sebebiyle yoğun bir ilgi gören 0.facebook.com, Facebook’un mobil üzerinden gerçekleşen kullanım yoğunluğunu da olumlu yönde etkilemişti. Türkiye’de de yoğun bir kullanım alanına yayılan servis, operatörler tarafından ücretli olarak sunulmaya devam edilecek. Yarından itibaren, yani 1 Aralık 2011 itibariyle Vodafone kullanıcılarına ücretli olarak sunulmaya başlanacak. Konuyla ilgili Vodafone kullanıcılarına aşağıdaki kısa mesaj gönderildi:

“Ucretsiz 0.facebook.com erisimi 1 Aralik’ta sona erecektir. Tanimli Internet paketiniz yoksa baglantilariniz standart internet tarifesinden ucretlendirilir.”

Turkcell cephesinde de durum farklı değil. Her ne kadar Turkcell’in resmi sayfasında hizmetin 30 Eylül 2011 itibariyle ücretsiz olarak kullanılmasına son verildiği açıklanmış olsa da resmî olmayan bilgilere göre servis, 31 Aralık itibariyle ücretli hale gelecek. Avea kullanıcıları için servis hala ücretsiz ve ne zamana kadar ücretsiz kalacağı belli değil. Tahminler ise Mayıs 2012’in ardından Avea kullanıcıları için de 0.facebook.com servisini kullanmak ücretli olabileceği yönünde.

Kullanıcıların bir alışkanlık haline getirdikleri ve yoğun ilgi gösterdikleri bu servisin ücretli olması sonrasında nasıl bir çözüme yönelecekleri merak ediliyor.

YORUMLAR