5 Yıl Boyunca Android Kullanan Bir Okuyucumuz Neden iPhone'a Geçtiğini Anlattı

Bir okuyucumuz 5 yıl boyunca Android kullandıktan sonra neden iPhone 6s’e geçiş yaptığını bakın nasıl anlatıyor.

5 Yıl Boyunca Android Kullanan Bir Okuyucumuz Neden iPhone'a Geçtiğini Anlattı

Geçtiğimiz haftalarda iPhone’u bırakarak Android’e geçiş yapan bir okuyucumuzun mektubunu sizinle paylaştım. Çoğunuz bu tarafsız paylaşımı yerden yere vurdunuz ve beni iPhone’u karalamakla suçladınız. Oysa yazı benim değildi ve herkesin fikri de kendini bağlardı. Her zaman söylüyorum madalyonun iki yüzü var diye. Bu hafta da vasıfsız yorumlardan ziyade, son derece eli yüzü düzgün bir e-posta aldım. Bakın bir okuyucumuz Android'den iPhone'a geçişini nasıl anlatmış.

Bu sefer de, bir okuyucumuz 5 yıl boyunca Android kullandıktan sonra neden iPhone 6s’e geçiş yaptığını anlatıyor. Okuyucumuzun Android macerası ta 2010 yılında başlamış. Ancak 2015 yılında artık Android sistem kullanmaktan vazgeçmiş. İşte kendi ağzından bunun sebepleri:

“Değerli dostum,

Yayınladığınız iPhone’dan Android’e geçiş yazısını okudum. Elbette her kullanıcının tercihi farklı oluyor. Ben de tam tersi bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Google Android altyapısıyla 5 sene kadar mücadele ettikten sonra artık kullanıcı tecrübemi değiştirmeye karar verdim.”

Okuyucumuz şöyle devam ediyor, “Android kullanmaya başladığımdan beridir işletim sistemiyle ilgili bir sürü şey öğrenmek zorunda kaldım. Hem de istemeyerek. İlk öğrendiğim şey, her uygulamanın kafasına göre kendini güncellemesi ve bu yüzden kotamın heba olması oldu. Uygulamaların kafasına göre çalışmayı durdurması da cabası. Daha sonra telefon “rootlamak” için vaktimi harcadım. Ardından güvenlik sorunları baş gösterdi. Android oldukça kırılgan bir işletim sistemi. Eğer Google tarafından sağlam bir yama yapılmıyorsa, güvenlik uygulamaları ile telefonu tıka basa doldursanız da çok işe yaramıyor.”

Okuyucumuz 5 sene boyunca Android kullandıktan sonra 2015 yılında neden bir iPhone 6s aldığını ise şöyle izah ediyor.

“… açıkça konuşayım iPhone 6 çıktığında bile Android ’den vazgeçmeyi düşünmüyordum. Ancak iPhone 6s tüm bu inadımı kıran bir cihaz oldu. Birincisi ben 4.5 inç cihazları kullanmayı seviyorum. Son derece pratik ve ergonomik geliyorlar bana.  iPhone 6s’in kamera kullanma uygulamalarını çok beğendim, Android cihazlarda böyle rahat fotoğraf çekemiyordum. 12MP kamerası bence Samsung’dan daha kaliteli fotoğraf çekebiliyor. Bunun yanı sıra işletim sistemi güncellemeleri son derece düzgün ve hızlı. Uygulama mağazasını da Google Play’den daha profesyonel ve düzenli buluyorum. Apple iPhone üzerinde Chrome tarayıcı kullanamıyorum. Son derece takılan ve sık sık da çöken bir uygulama. Oysa Android üzerinde bunu yaşamıyordum. Ancak Safari gibi son derece akıllı bir tarayıcıya sahip olmaktan da hiç şikayetçi değilim. Chrome’a ihtiyacım yokmuş meğer...”

Evet, okuyucumuzun tercihlerini ve sebeplerini okuyunca şunu bir daha anlıyoruz ki, dünyada her ürünün bir şekilde bir alıcısı var. Bunu yerden yere vurmaya pek gerek yok. Çünkü kim ne derse desin, insanlar özgür iradeleriyle tüketim yapmaya devam ettikçe, her zaman bazı kafalardan detone sesler çıkmaya, devam edecektir. Benzer tecrübeleriniz varsa sizin de e-postalarınızı bekleriz. 

iPhone'u Bırakıp Android'e Geçen Bir Kullanıcıdan Mektup Var

YORUMLAR