Ağda Kayıtlı Değil Hatası Ne Demek, Nasıl Çözülür?

Ağda kayıtlı değil hatası ne demek? Can sıkıcı sorun nasıl çözülür? Bu rehberde merak edilen soruları cevaplayacağız. İşte sorunun kaynağı ve çözümü!

Operatör ile bağlantı kurulamadığı zamanlarda ağda kayıtlı değil hatası ile karşılaşılır. Peki, telefon kullanım deneyimini doğrudan olumsuz yönde etkileyen problemin düzelmesi için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor?

Bu rehberde ağda kayıtlı değil hatası ne demek sorusunu yanıtlayacağız ve problemin düzelmesini sağlayabilecek çözüm yöntemlerini sıralayacağız. Hazırladığımız rehberde ayrıca söz konusu soruna yol açabilecek olası nedenlere de yer vereceğiz.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Ne Demek?

"Ağda kayıtlı değil" hata mesajı, SIM kartın operatör ile bağlantı kuramaması hâlinde ortaya çıkan bir problemdir. Böyle bir sorun ile karşılaşırsanız telefon aracılığıyla arama yapamaz, mesaj gönderemez ve alamaz, mobil veri özelliğini kullanamazsınız.

Vodafone, Türk Telekom, Turkcell veya farklı bir operatörde ağda kayıtlı değil sorunu ile karşılaştıysanız uygulamanız gereken bir dizi yöntem bulunuyor. Bu yöntemlere geçmeden önce can sıkıcı soruna yol açabilecek olası sebeplere göz atalım.

Vodafone İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Vodafone İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Vodafone'da internet ayarları nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Neden Olur?

  • Baz istasyonunda meydana gelen arızalar
  • SIM kartın yanlış takılmasından dolayı ortaya çıkan temassızlık
  • Cihaz yazılımının eski olması
  • Telefondaki yazılımsal ve donanımsal hatalar
  • SIM kartın bozulması
  • IMEI numarasının kopyalanıp başka telefonda kullanılması

Ayrıca kullanıcılar telefonlarına çeşitli uygulamalar yükleyerek daha sonra onların hem kişisel bilgilere hem de sistem özelliklerine ulaşmasını sağlar. Uygulamalardaki kötü yazılımlar, ağda kayıtlı değil hatasının oluşmasına sebep olur. Manuel şekilde farklı operatör kullanımı da ağda kayıtlı değil hatasına yol açar.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nasıl Çözülür?

  • Telefonu kapatıp yeniden açın.
  • SIM kartı çıkarıp tekrar takın.
  • Ağ seçimini düzeltin.
  • Telefonun yazılımını güncelleyin.
  • Telefonu güvenli moda alın.
  • Farklı SIM Kart deneyin.
  • Ağ ayarlarını sıfırlayın.
  • Operatörün müşteri hizmetleriyle iletişime geçin.

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Mobil kullanıcılar, yeni bir telefon aldığında ya da operatörünü değiştirdiğinde internet ayarlarını manuel olarak yapması gerekebiliyor.

Telefonu Kapatıp Yeniden Açın

Sorunun çözümü için öncelikle akıllı telefonu kapatıp açmayı deneyin. Bunun için cihazın yan tarafında bulunan güç butonuna bir süre basılı tutmanız ve kapat seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Telefon kapandıktan sonra güç butonuna yeniden basılı tutun.

SIM Kartı Çıkarıp Tekrar Takın

Bu problem, genellikle SIM kartın yanlış takılmasından kaynaklıdır. Böyle bir durumda kart cihazda algılanamaz. Bu da can sıkıcı soruna yol açar. SIM kartın doğru takılıp takılmadığı kontrol edikten sonra problem devam ediyorsa kart başka telefona takılmalıdır.

SIM kart başka cihaza takıldıktan sonra sorunun nerden kaynaklandığı daha iyi anlaşılır. Başka cihazda SIM kart sorunsuz çalışıyorsa problemin ana kaynağı cihazdır. Eğer başka cihaza SIM kart takıldığında sorun devam ediyorsa operatörden kaynaklı problemlerden şüphelenilebilir. Ayrıca SIM kartla ilgilide problem olabilir.

Ağ Seçimini Düzeltin

Akıllı telefonlardan operatör tercihi yapılabiliyor. Aynı zamanda bağlantı türleri de seçilir. Ağ seçimin yanlış olması baz istasyonlarına bağlantıda problem yaratır. Yanlış seçilen ağ şu şekilde düzeltilebilir:

  • İlk olarak telefondan “Ayarlar” daha sonra “Bağlantılar” yazan yere giriş yapılır.
  • “Ağ operatörleri”, “Servis Sağlayıcıları” butonlarından birine basılır.
  • Otomatik bağlantı için ağ seçimi istenir. Eğer sistem istenmeyen operatörü seçiyorsa, “ağları ara” seçeneğinden kullanıcı kendi operatörünü manuel seçebilir.

Telefonun Yazımını Güncelleyin

Ağda kayıtlı değil hatası çözmek için telefonun yazılımının güncel olup olmadığı kontrol edilir. Telefonun yazılımı güncel değilse güncellenerek ardından problemin sürüp sürmediğine bakılır.

Telefon Güvenli Moda Alın

Android telefonlara yüklenip kullanılan uygulamalar, yukarıda belirttiğimiz gibi ağda kayıtlı değil hatasını ortaya çıkarır. Uygulamalar kullanıcın iznine bağlı olarak sistem özelliklerini kullanır. Ayrıca arka planda da uygulamalar çalışmaya devam eder.

Ağla ilgili problemler olduğunda cihazda yüklü olan uygulamalar devre dışı bırakılmalıdır. “Güvenli Mod” ile kolayca uygulamalar devre dışı bırakılır.

Farklı SIM Kart Deneyin

SIM kartınız fiziksel olarak hasar görmüşse böyle bir problem ortaya çıkmış olabilir. Bu sebepten ötürü farklı bir SIM kart kullanmayı deneyin. Bunun için SIM kart yuvasını dikkatli bir şekilde çıkarın ve kartı değiştirin.

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Uygulanabilecek yöntemler arasında ağ ayarlarını sıfırlamak da yer alıyor. Bunun için telefonun ayarlar menüsünü açın ve ardından "Genel yönetim" kategorisine girin. "Sıfırla" bölümünden ağ ayarlarını sıfırlayın.

Operatörün Müşteri Hizmetleriyle İletişime Geçin

Problem devam ediyorsa operatörün müşteri hizmetleriyle iletişime geçin. Müşteri hizmetlerinin numarasını operatörün resmî web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Turkcell Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Turkcell Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Yeni bir cihaz aldığınızda internet ayarları otomatik olarak algılanır ve hiç bir ayar yapmadan telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazen internet ayarlarında bölge şartlarından dolayı sorunlar oluşabiliyor ve ayarları manuel olarak düzenlemek gerekebiliyor.

Telefonda ağda kayıtlı değil sorunu için uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Eğer bu problemi farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR