AirDrop Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dosya paylaşımı bazen büyük öneme sahip olabiliyor. Bu yazımızda AirDrop'a daha yakından göz atıyor ve AirDrop'un kullanımını detaylandırıyoruz.

Oğuzhan Kuyucu -

Apple'ın cihazlarında her ne kadar Bluetooth bulunsa da Android telefonlardaki Bluetoothlar gibi kullanmak mümkün değildir. Apple cihazlardaki Bluetooth, Bluetooth destekli cihazları iPhone/iPad'e bağlamak için ve Apple cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için kullanılır. AirDrop'u, Apple cihazlar arasında kullanılabilen Bluetooth olarak adlandırmak sanırım yanlış olmaz. İşte tüm detaylarıyla AirDrop nedir? Nasıl kullanılır? rehberi. 

iPhone'dan Mac bilgisayarlara ya da iPad'e veya Mac bilgisayarlardan iPhone ya da iPad'e birçok şeyi AirDrop ile göndermeniz mümkün. AirDrop ile gönderebileceğiniz şeyler dosyalar ile sınırlı da değildir. iPhone'da açtığınız bir siteyi kullanmaya iPad üzerinden devam etmek istiyorsanız bunu AirDrop ile yapabilirsiniz. Bu içeriğimizde AirDrop'a daha yakından göz atıyoruz. 

AirDrop Nedir?

Airdrop çok amaçlı bir dosya paylaşma özelliğidir. Airdrop telefonlarda bulunan bluetooth üzerinden çalışıyor. Fotoğraflar ve belgeler gibi pek çok içeriği yakındaki diğer Apple aygıtlarıyla paylaşmak ve bu aygıtlardan almak için AirDrop'u kullanabilirsiniz. 

AirDrop Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

AirDrop Nasıl Kullanılır?

Gönderim yapmaya başlamadan önce şu adımları bilmenizde fayda var;

Yukarıdaki önemli uyarıları dikkate alırsanız gönderim süreci minimum sorunla tamamlanır. AirDrop'ta aygıtınızı kimlerin görebileceğini ve kimlerin size içerik gönderebileceğini denetlemek için dilediğiniz zaman AirDrop'taki alma ayarını Sadece Kişiler veya Alma Kapalı olarak değiştirebilirsiniz.

iPhone, iPad ve iPod touch Modelleri

AirDrop ile Dosya Alma Nasıl Yapılır?

Size dosya paylaşımı yapacak gönderici AirDrop kullanarak sizinle içerik paylaşmak istediğinde içeriğin önizlemesiyle birlikte bildirimler kısmında bir uyarı metni ile karşılaşacaksınız. Durumunuza göre Kabul Et'e veya Reddet'e dokunabilirsiniz. Kabul Et'e dokunursanız AirDrop içeriği hangi uygulamadan gönderildiyse o uygulama üzerinden tarafınıza iletilir. Örneğin fotoğraflar, Fotoğraflar uygulamasında, web siteleri ise Safari'de görünür.

Uygulama bağlantıları App Store'da açılır; böylece söz konusu uygulamayı indirebilir veya satın alabilirsiniz. AirDrop'u kullanarak kendinize bir içerik gönderirseniz, içerik aygıtınıza otomatik olarak sorgusuz gönderilir. Bunu yapabilmek için ger iki aygıtta da aynı Apple Kimliğiyle giriş yapılmış olması gerekmektedir. AirDrop'ta aygıtınızı görebilecek ve size içerik gönderebilecek kişileri seçmek için Ayarlar'dan çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz.

Sosyal Medya

WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Ayarlar'a gidin, Genel'e dokunun, ardından AirDrop'a dokunun ve seçeneklerden birini belirleyin. Hepsi bu kadar! Peki siz AirDrop özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanışlı bir özellik mi sizce? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR