Akıllı Saat Temizleme Nasıl Yapılır?

Akıllı saatlerinizi nasıl temizlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte , ekranından gövdesine, kayışından şarj noktalarına kadar akıllı saat temizliği!

İmge Kaplan -

Giyilebilir teknoloji alanında en çok tercih edilen ürün gruplarından birisi ‘akıllı saatler’ olarak karşımıza çıkıyor. Sadece saati göstermekle kalmayıp birçok işimizi tek dokunuşta halletmemize yardımcı olan bu akıllı aksesuarların temizliği ise kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

"Günün her saati cildimize doğrudan temas eden akıllı saatlerin ekran ve kayış temizliği nasıl yapılıyor?" diye düşünüyorsanız, işte cevabı! Bu yazımızda akıllı saat temizliğini A’dan Z’ye sizin için anlattık.

teknoloji

Suya Dayanıklı Akıllı Saat Modelleri ve Fiyatları - 2024

Akıllı Saat Ekranı Nasıl Temizlenir?

Akıllı saatinizi temizlemeye başlarken öncelikle kordonu ekrandan ayırmalısınız. Sonrasında ise cihazı kapalı konuma getirmeli ve ardından şu malzemeleri hazırladığınızdan emin olmalısınız:

Yukarıda sıralanan malzemeleri hazırladıysanız akıllı saat ekranını temizlemeye başlayabilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

Akıllı Saat Kayışı Nasıl Temizlenir?

Akıllı saatlerin bileğinizi saran kordon/kayış bölümlerinde farklı materyaller kullanılmış olabilir. Bazı akıllı saat modellerinde bu bölge silikon, plastik, kauçuk gibi malzemelerden üretilmiş olabilir. Bazılarında ise naylon, dokuma kumaş, metal, deri gibi farklı materyallerin kullanıldığını görürüz.

Akıllı saat kayışını temizlerken bu kısımda kullanılan malzemenin türüne ve özelliklerine uygun olan yöntemleri uygulamanız gerekir. Peki, hangi kayış türü ne ile temizlenir? İşte, akıllı saatlerde en çok kullanılan kayış materyalleri ve bu kayışların temizliği için izlemeniz gereken adımlar.

Kayış temizliğine geçmeden önce bazı malzemeleri hazır hale getirmeniz gerekiyor. Bunun yanında kordon ile ekran yani saat gövdesini birbirinden ayırmanızda fayda var.

Çünkü akıllı saatlerin her iki kısmı da farklı tekniklerle temizleniyor. Bu aşamada akıllı saat kayışını temizlemek için yanınızda bulunması gereken malzemeler ise şu şekilde:

Bu malzemelere sahipseniz artık yavaş yavaş akıllı saatinizin kayışını temizlemeye başlayabilirsiniz. "Peki, ama nasıl?" derseniz, işte farklı malzemelere göre akıllı saat kayışını temizlemek için izlemeniz gereken adımlar:

Benzer İçerikler

YORUMLAR